Ефективна 3-дневна стачка започнаха днес пилотите и стюардесите на авиокомпания

...
Ефективна 3-дневна стачка започнаха днес пилотите и стюардесите на авиокомпания
Коментари Харесай

„Джърмънуингс” започнаха ефективна 3-дневна стачка

Ефективна 3-дневна стачка започнаха през днешния ден водачите и стюардесите на самолетна компания „ Джърмънуингс ” (част от групата на “Луфтханза ”). От известие на пресцентъра на Министерството на външните работи излиза наяве, че тя ще продължи до 24.00 часа на 1-ви януари 2020 година Пътуващите са призовани да се приготвят за закъснения на полетите или по опция да сменят полета си с друга компания.

От митинга ще бъдат наранени и полетите на „ Юроуингс “, които се оперират от компанията, като от София те са до немските градове Дюселдорф и Щутгарт.

Полетите на самолетна компания “Луфтханза ”, в това число на другите дъщерни сдружения, няма да бъдат наранени от стачката, само че съгласно немският профсъюз на кабинния личен състав “УФО ” има възможност от 2-ри януари 2020 година, или даже по-рано, стачните дейности да обзет и други авиопревозвачи от групата, за което в допълнение ще бъде обявено.

От МнВР предлагат на всички пътуващи да се осведомят за настоящата конюнктура, като имат поради вероятните усложнения и закъснения на полетите. На уеб страницата на ведомството са оповестени телефоните, на които българските жители могат да се свържат при нужда с дипломатическите ни представителства във Федерална Република Германия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР