МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — Обвинението на Китай, обвиняващо Австралия за

...
МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — Обвинението на Китай, обвиняващо Австралия за
Коментари Харесай

Албанезе отхвърля аргумента на Китай, че Австралия е виновна за опасната среща на самолети

МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — Обвинението на Китай, обвиняващо Австралия за рисков конфликт сред техните военни самолети в интернационалното въздушно пространство над Жълто море, не съумя да подкопае възраженията на Австралия, сподели министър председателят Антъни Албанезе в сряда.

Китайците и австралийците подадоха публични митинги и се упрекнаха взаимно за необикновеното потребление на сигнални ракети от китайски боен аероплан против хеликоптер на австралийския флот в събота.

Сийхоук водачът е трябвало да „ предприеме дейности за отбягване “, с цел да избегне сигнални ракети, пуснати по траекторията на хеликоптера от китайски изтребител Chengdu J-10, споделиха австралийски чиновници.

Няма пострадвания или вреди, макар че специалистите предизвестиха хеликоптерът можеше да бъде заставен да се откаже в морето, в случай че мотор е бил изумен от сигнална ракета.

Австралия обществено упрекна Китай в непрофесионално и недопустимо държание, до момента в който Китай отвърна, че Seahawk съзнателно е летял покрай въздушно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР