Едва ли някой се е замислял къде е най-голямата сила

...
Едва ли някой се е замислял къде е най-голямата сила
Коментари Харесай

Силата на скъпоценните камъни и кристали

Едва ли някой се е замислял къде е най-голямата мощ на пъстроцветните кристали - дали в тяхната дълговечност, неотстъпчивост и устойчивост или в свойствата им да лекуват благодарение на силата и цветовете си, а може би поради това, че като деца на природата са най-силните талисмани?

Има и още една скрита магическа мощност на красивите скъпоценни и полускъпоценни камъни - това е посредничеството им сред любовта и виното, която ражда хармонията на живота. В дните преди празниците Трифон Зарезан и Свети Валентин може да зарадвате обичания, дома и самия себе си с автентичен подарък - камък-талисман, който ще съобщи вашето обръщение.

Орфеевият кристал е знак на пристрастеността у нас

Според българските митове най-силният любовен камък се назовава Орфеев. Той е светлорозов на цвят и е доста известен у нас и в Европа. Приписват му чудодейни лечебни и енергийни свойства. Това е минералът манганокалцит, който на запад е прочут като Камък на любовта и Магически камък. Който го откри, ще открие същинската обич, само че би трябвало да го носи в допир с тялото и надалеч от слънчева светлина. Според легендата когато камъкът стартира да бледнее, пристрастеността си отива. Орфеевият камък е доста необичаен минерал. Има го единствено в Мексико и България. Естествено, находищата у нас са в Родопите, от него се вършат бижута, декорации и амулети.

Аметистът - обичан и на Трифон Зарезан, и на Свети Валентин

По принцип доста камъни се считат за мотори на хубавите усеща и същинската обич. Аметистът е единственият обаче, който е медиатор сред двамата светии - пази от замайване и подарява обич. Този светловиолетов кристал е талисман против всевъзможни зависимости. Според гръцките митове и легенди в миналото предпочитали да пият от аметистови чаши, с цел да не се опияняват. Аметист значи " не пийнал ".

Някои създатели настояват, че аметистът е камъкът на непорочността, верността в любовта. В Средновековието се считало, че това е минералът, който подарява с обич. Ако го подариш на избраника си, даже да не е влюбен в теб, вълшебното камъче провокира нови буйни усеща, а остарялата тръпка увяхва. Минералът има мощно енергийно поле и в случай че го поставите под възглавницата, ще имате спокоен сън, а може би през нощта ще се срещнат астралните ви тела. Аметистът дава дарбата да се плануват събитията, разсънва третото око и интуицията.

 Силата на скъпоценните камъни и кристали

Планинският кристал избавя от неприятна енергия

Той е най-силният бранител за хора, които работят на компютър, пази от енергиен вампиризъм и негативни сили. Според източните визии във всяка къща би трябвало да има пирамидка от него. Той е един от най-силните камъни. Ако е с връх, промийте го на течаща бликам с върха надолу. Или в солена вода, единствено в сол или в земя. Тогава става вашият камък.

Животинските фигури от арагонит носят посланието на камъка и самата дрънкулка. Совичката е знак на мъдрост, прогрес в науката. Жабката дава пари, само че под нея би трябвало да се постави монета, с цел да работи. Делфинчето значи любезност, другарство, нерешителност, костенурката - здраве и дългоденствие, лъвът е за мощ и власт. Слончето подарява с благополучие, триумф и шанс.

Трябва обаче опашката му да гледа към вратата, а хоботчето - във вътрешността. Кобрата пък, колкото и да е необичайно, е знак на фамилното благополучие и пазителка на домашното огнище.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР