Едва ли на някого му е приятно да преживява раздяла

...
Едва ли на някого му е приятно да преживява раздяла
Коментари Харесай

Как раздялата ни превръща в „лошия“?

Едва ли на някого му е прелестно да претърпява разлъка или бракоразвод.

Когато се събираме с индивида до себе си, ние не си представяме по какъв начин се разделяме. Точно противоположното – представяме си по какъв начин сме дружно, по какъв начин се преоткриваме всеки ден, по какъв начин ще построим взаимно живота си. В съзнанието си ние сме най-щастливите на света, носим се на крилете на любовта, губим визия за времето, сигурни сме, че няма нито един по-щастлив човек на света от нас и не изпитваме боязън от нищо.

С времето обаче тези мощни усеща на влюбване се отдръпват и това, което се демонстрира на повърхността, са в действителност същинските страсти – тогава излиза наяве дали има обич, или е било единствено пристрастеност.

За любовта няма край. Ако е свършило, значи не е било обич.

Друг ще ви каже, че човек се влюбва доста пъти в живота си и може да обича доста пъти в живота си. Как тогава да разпознаем същинската и огромна Любов? Или просто не съществува такава, до момента в който сами не я изберем. Или тя нас.

С времето всички дребни дефекти на колегата, които сме намирали за очарователни, излизат на повърхността. Те се трансформират в големи тресчици за дялане, които постоянно се оказват непреодолими. Зачестяват разногласията, сълзите, сърденето, свадите. Идва едно ново, мрачно и непознато до този миг възприятие на засегнатост, яд, злост даже към обичания до през вчерашния ден човек.

А след нетърпимостта идва и раздялата.

Този, който направи първата крачка, нормално се трансформира в „ неприятния “ – автоматизирано. Възможно е даже да се снабди с обвинявания като липса на изпитание, предпочитание да се провали живота даже, бъдещето… Обикновено това са думи на манипулатора във връзката, който хем желае да се раздели, хем няма задоволително храброст да го направи и изсипва целия си яд поради нещастието си върху колегата си. „ Щом не ме обичаш, тогава и аз към този момент не те обичам! “ или „ Ще съжаляваш за това решение! “ – са думи на опитния манипулатор.

Не се оставяйте да бъдете наранени, упреквани и обиждани по този метод.

Всъщност оня, който си тръгне първи от една нещастна връзка, е смелият, рационалният и виновният.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР