Едва ли има по-екологичен транспорт от лифта, така че е

...
Едва ли има по-екологичен транспорт от лифта, така че е
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ: Вторият лифт в Банско е добрата новина на деня

Едва ли има по-екологичен превоз от лифта, тъй че е значимо в Банско да бъде построена втора кабинка. Това е положителната вест на деня. Това сподели на конференция националният представител и Областен координатор на ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева във връзка взетото решение от Министерски съвет при съществуване на капиталов интерес за построяването на нова кабинкова линия в ски зона Банско да се подхващат незабавно всички ограничения по екологичното законодателство, тъй че такава да бъде направена във допустимо най-кратък период.

По думите ѝ все още поради съществуването единствено на един въжен превоз в Банско доста туристи се качват до планината с коли и микробуси, които всекидневно отдедлят нездравословни излъчвания, нанасящи вреди на околната среда. „ Смятам, че днешното решение на Министерски съвет бе най-рационалното и беше време да се случи. Още повече, че преди три години държавното управление реши, че туризмът ще е приоритет и се отдели в настрана министерство ", сподели още Савеклиева.

„ Зимният туризъм би трябвало да бъде приоритет. В последна сметка Банско е международен водач в туризма с значително награди, една от които е за номер 1 като ски дестинация. Не е обикновено толкоз доста хора от целия свят да прекарват часове, чакайки да се качат на лифта, с цел да стигнат до пистите. Решението на Министерския съвет е една от положителните вести за през днешния ден ", акцентира Савеклиева.

„ Приходите ни от туризма тази година за първите 10 месеца са с 10 % от горната страна и са близо 6.5 милиарда. За същия интервал имаме и нарастване на задграничните туристи, които са към 7.5 милиона, като по статистика 70 % от тях още веднъж се завръщат в България. Това от своя страна демонстрира качеството на туристическият ни артикул, само че въпреки това е и резултат от напъните, които се поставят от страната и Министерството на туризма ", добави Савеклиева.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР