Едва ли има човек, който да не е чел или

...
Едва ли има човек, който да не е чел или
Коментари Харесай

Ябълката - оръжие срещу целулита и стреса

Едва ли има човек, който да не е чел или слушал за потребните свойства на ябълките. Неслучайно старите хора обичат да напомнят поговорката " По една ябълка дневно и бягай, докторе, от мен! ".

Всъщност от дълго време е потвърдено, че ябълката е един от дребното плодове, които съдържат толкоз потребни за човешкия организъм съставки. Ябълките изобилстват от огромен брой значими витамини - четирите съществени А, В, С и Е. Освен това са богати на желязо, мед, манган и минералните субстанции калий и натрий.

Витамин Е се бори против досадния целулит в дамските бедра. Той влияе на кръвоснабдяването на кожата, отстранява увреждане на тъканите, стяга структурата на кожата.

Ябълките спомагат да намаляване с помощта на пектинът. Той дружно с целулозата, която също се съдържа в ябълката, работят удобно на обмяната на веществата и на храносмилането.

 Ползи от ябълките

Витамин C пък витализира клетките. Аскорбиновата киселина подкрепя организма в разграждането на отровните субстанции. От своя страна тази " пречистваща функционалност " води до подмладяване. Бръчките също се опасяват от ябълките.

Освен това тези плодове укрепват имунната отбрана на организма.

А пък калият, чието наличие е към 180 мг в една ябълка, подкрепя мисловните процеси. Калий е доста значим за действието на клетките и предаването на нервните импулси.

Затова, в случай че се чувствате уплашени или изпитвате компликации в концетрирането, да наблягате на ябълки.

Ябълките защищават сърдечно-съдовата система, а също и от инфаркт. Флавоноидите пък защищават от рак. Те попречват образуването на свободни радикали и по този метод ябълките понижават заплахата от рак.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР