Едва един от десет потенциално опасни обекта за нашата планета

...
Едва един от десет потенциално опасни обекта за нашата планета
Коментари Харесай

НАСА вижда едва 1 от 10 опасни космически обекта

Едва един от 10 евентуално рискови обекта за нашата планета съумява да бъде открит от НАСА. Това излиза наяве от резултатите от програмата за следене на организацията.

Въпреки че разполагат с задоволително развита техника и мощни телескопи, съвсем 90 на 100 от кометите, метеоритите, както и другите обекти, намиращи се в орбита, не могат да бъдат разпознати.

Специалистите изясняват, че множеството от тях не са рискови и не заплашват планетата Земя. Към планетата ни летят всеки ден към 100 тона каменни тела, сочат експертите от НАСА. Учените, обаче, акцентират, че в по-голямата си част каменните тела се разпадат в атмосферата.

Все отново астрономите припомнят, че не е належащо тези обекти да се ударят в планетата, с цел да нанесат вреди. Специалистите от НАСА напомнят за случая през 2013 година, когато на височина сред 15 и 25 километра експлодира метеор с маса 10 хиляди тона. Това се случи над област Челябинск, Русия.

Експлозията провокира материални вреди и се твърди, че силата й е била равносилна на детонация на 30 атомни бомби. След този случай от НАСА слагат измежду основните си цели подобрението на стратегиите си за навременно разкриване на небесни обекти, както и задоволително положително обучаване на личния състав.

 Космос

Междувременно, астрономите от НАСА събират имена, които благодарение на микрочип и галактическия уред Орион ще бъдат изпратени в Kосмоса. Всеки, който желае, може да се запише в интернет страницата на Американската организация за галактически проучвания – сондата ще направи тестов полет към Земята на 4 декември.

Имената на тези, които се впишат, ще се включат и на идната задача на апарата до Марс, а крайният период за записване е 31 октомври.

Интересна фотография, оповестена от НАСА, събра много мнения в интернет пространството. На нея се вижда Слънцето, което съгласно някои мнения прилича издълбана тиква, която има запалени свещи в нея. Други консуматори настояват, че даже и Вселената благоприятства за идния празник Хелоуин, който е на 31 октомври.

Учените разясняват, че изявленията на интернет потребителите са извънредно забавни, само че става дума за съвпадане. Те допълват още, че сходни фотоси се вършат всеки ден.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР