Едновременната 24-часова стачка на работниците в областта на въздушния транспорт,

...
Едновременната 24-часова стачка на работниците в областта на въздушния транспорт,
Коментари Харесай

24-часова стачка блокира полетите на летищата в Тоскана

Едновременната 24-часова стачка на служащите в региона на въздушния превоз, летищните услуги и обслужването, която визира и чиновниците на разнообразни самолетни компании, докара до срив на тосканските летища, оповестява „ Корере де ла Сера “.

Както се очакваше, това е черен петък за тези, които би трябвало да летят от летищата във Флоренция и Пиза. От летище Перетола отпътуваха единствено четири полета, а към този момент са анулирани 24 от плануваните за през днешния ден. Нещата не са по-добри и на фронта на идващите самолети: 6 самолета кацнаха сред нощта и сутринта, а 23 полета бяха анулирани. Почти същото е ситуацията и в Пиза - 14 анулирани полета и половината отпътувания. 13 полета няма да кацнат на летище Галилей през днешния ден. Спирането визира няколко маршрута, обслужвани от Ryanair и WizzAir (от Пиза), както и от Vueling, British, Lufthansa и KLM (от Флоренция).

На двете тоскански летища десетки пасажери чакат да схванат дали и по кое време ще излети техният полет, плануван за следобеда. Много от тях обаче през последните дни получиха предизвестие от самолетните компании по отношение на днешната стачка, оповестена от Filt-Cgil, Fit-Cisl и Uiltrasporti.

" Извиняваме се на всички пасажери, които могат да претърпят неудобства заради стачката, само че обидното отношение на Enav към настояванията на служащите прави тази стачка наложителна. Твърде дълго чакахме съответни отговори по отношение на използването и развиването на индустриалния проект, адаптирането на работната мощ, организацията на работните смени и определянето на времето и наличието на подновяването на контракта ". Ето за какво, заключават профсъюзите, " ние ще продължим да преследваме нашите претенции и с други протестни дейности, в случай че е належащо ".

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР