Едно от нещата, за които днес най-много плачат най-върлите българофоби

...
Едно от нещата, за които днес най-много плачат най-върлите българофоби
Коментари Харесай

Заради Скопие. Дойде горският и изгони партизаните

Едно от нещата, за които през днешния ден най-вече „ плачат ” най-върлите българофоби в Скопие е така наречен „ бугарска фашистичка окупация ” през 1941-1944 година Българите пристигнали край Вардар и всеобщо избивали най-светлите мозъци на тяхната „ нация ”. Ей по този начин, за наслаждение, и от ненавист към целокупния „ македонски народ ”.

        Разбира се, на никое място не се загатва, че тече война, най-кървавата и страшна в историята на човечеството. Тук не разясня за какво България застава на страната на нацистка (а не фашистка, както пишат скопските историчари) Германия. То е ясно като бял ден – с цел да може да си върне нелегално отнетите след Първата международна война обитаеми с етнически българи територии. Впрочем същото вършат и други ощетени страни като, да вземем за пример, Унгария. Друг е въпросът, че след това ние си плащаме с лихвите неверния избор.

        Та на въпроса за избитите от „ бугарския фашистички окупатор ” македонци, които до един са партизани. Не е загадка, че партизанското придвижване в земите на бившето Кралство Югославия (съкращавам формалното му дълго име) е под контрола най-много на комунистическите сили на Йосиф Броз Тито. Впрочем би трябвало да се напомни, че комунистическите партизани водят война не по-малко яростно с подкрепяните от Англия четници на Дража Михайлович, в сравнение с с действителните немски окупатори.

        Съвсем естествено по военновременните закони и съгласно антикомунистическата теория на царска България алените партизани край Вардар са считани за национални врагове. Не тъй като са македонци, а тъй като са комунисти. И са разстрелвани както в Скопие или Охрид, по този начин и в Търговище или Шумен. Друга тематика е, че на територията на царството партизанското придвижване не може да одобри тази повсеместност, каквато има, да вземем за пример, в Сърбия. И това е по този начин точно тъй като то няма народен темперамент, а се управлява непосредствено от Москва. Затова така наречен партизанско придвижване в България се лимитира с ограбването на мандри и екзекутирането на неуместни селски кметове.

        По времето на социализма имаше анекдот по какъв начин на горските надзиратели им писнало от тези безчинства и изгонили небрежно „ шумкарите ” от гората. Нещо сходно се случи тази заран в ефира на уважаваната телевизия „ Европа ”. От доста време предаването на Георги Коритаров „ Свободна зона ” е място, в което свободно шестват най-крайните хрумвания на северномакедонските националисти. Включително за „ фашистички от бугарски окупатор ”, за прословутия „ македонски идентитет ”, за „ срамната ” роля на България при депортирането на евреите от Вардарска Македония.

        Това бе изключително забавно на фона на обстоятелството, че изпълнителен шеф на малкия екран е Георги Харизанов, чиито възгледи са добре известни. Е, здраве му кажи, в случай че това не е лелеяната независимост на словото, за неналичието на която ни упрекват всякакви неправителствени организации, а, прочее, и в предаването на Коритаров. Лично аз не мога да си показва постоянно предавано всеки ден телевизионно предаване от Скопие за това, че „ сите македонци ” са българи. Или от Белград, че Косово си е на косоварите и сърбите нямат място там!

        Но, баста! Всяка чаша си има лимит и в края на краищата прелива. Още повече, че моментът е трагичен и на 8 декември се вземат решение доста неща по отношение на приемането на Северна Македония в Европейския съюз.

        И ето, че през днешния ден (4 декември), в ролята на стражаря от социалистическия виц влезе самият Георги Харизанов. За тези, които не са гледали днешната „ Свободна зона ” ще подчертая, че при своето присъединяване изпълнителният шеф на малкия екран не употребява никакви обиди и забрани, с каквито той, в ролята на началник, можеше да въдвори ред. Просто унищожи с причини Коритаров и постоянния му сътрудник Иво Беров. Накрая последният бе толкоз комплициран, горкия, че трябваше да признае под недоволния взор на Коритаров, че Република Северна Македония жестоко погазва контракта с България.

От целия едночасов панел под надпис „ Патриоти или национални предатели ” единствено не ми стана ясно кои тъкмо са националните предатели и дали са платени или правят това от нелепост. Всъщност с този въпрос стартира предаването, само че някак си тематиката по-нататък се разми. А този проблем е извънредно значим. Не по-малко от въпроса за продължаващите да се изявяват от телевизионния екран доносници на Държавна сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР