Едно от най-големите притеснения на туристите е дали мястото, което

...
Едно от най-големите притеснения на туристите е дали мястото, което
Коментари Харесай

5 места за посещения във втория най-сигурен град в света

Едно от най-големите терзания на туристите е дали мястото, което са избрали да посетят, е безвредно.
Тази угриженост непрестанно се усилва през последните години, като сме очевидци на сериозен спад в посещаемостта на градове, избрани като несигурни и даже рискови, написа profit.bg.
В взаимозависимост от това закъде пътувате, наложително би трябвало да се поинтересувате от рисковете, които е допустимо да застрашат почивката ви.
Дори нещо толкоз нищожно, колкото ръцете на непълнолетен джебчия в чантата ви, може да съсипе цялата почивка, а някои привлекателни за туристите дестинации носят със себе си надалеч по-сериозни опасности.
Къде обаче да отидете, с цел да се концентрирайте единствено и само върху културата, историята, заниманието и храната на дестинацията, която сте избрали, а не върху сигурността си?
Градът, който ще ви представим, е вторият най-сигурен в света, съгласно данни от ранглиста на Numbeo. Преди него е единствено Абу Даби в Обединените Арабски емирства.
Добре пристигнали в спокойна и отзивчива Доха. Столицата на Катар е полегнала в обятията на Персийския залив и предлага в действителност невероятни и разнообразни по страст завършения на избралите да я посетят. Подбрахме пет от тях:

Сафари в пустинята



Джип ще ви преведе през неповторимия пейзаж на Катар, спирайки на брега на вътрешното море Khor Al Adaid.

Сигурно въобще не сте си представяли, че можете да плажувате в пустинята, както и да се наслаждавате на екзотични арабски специалитети, само че тези екстри се включват във вашето сафари.

Освен това можете да пояздите камила, както и да преспите в първокласна палатка, слушайки нощните звуци, идващи от зашеметяващите пясъчни дюни.



Имате опция да избирате продължителността на това прекарване - оферират се както четиричасови сафарита, по този начин и такива с преспиване.

Разходка из неестествен остров



Изкуственият остров Перлата, основан във водите на Персийския залив, в действителност е бижуто в короната на Доха. Това е единственото място в Катар, на което чужденци могат да купуват благосъстоятелност.

Луксозното кътче предлага реномирани магазини, шикозни заведения за хранене, невероятна инфраструктура и красиви гледки. Най-доброто време за посещаване е по залез, когато постройките във френски жанр се обагрят в цветове.





Доха несъмнено е място, на което можете да откриете обилие от молове, каквито не сте си и представяли. Но най-хубавото място за извършване на покупки си остава Souq Waqif.

В него са състредоточени както културата и традициите на Катар, по този начин и неповторимата архитектура на суковете от древността, присъщи за района.



Тук ще откриете сладки фурми, ароматни подправки, обичайни облекла и локални ястия. Пазарът за злато пък несъмнено е нещо, което си заслужава да се види.



Културното населено място на Доха се намира на източния бряг сред Стара Доха и Перлата. Катара, в действителност, е историческото име, употребявано за Катар преди 18 век.

Сградите и оборудванията в културното населено място са замислени, тъй че да отразят културно и архитектурното завещание на страната.



Комплексът съдържа открит амфитеатър, опера, многофункционално кино, многофункционална конферентна зала, плаж, сук и музей, показващ морското завещание на Катар.

Музеят на ислямското изкуство



Невероятната архитектура на тази постройка, частично потопена в океана, е дело на прословутия американски проектант от китайски генезис Ай Ем Пей.

Музеят е дом на творби, част от които имат 1400-годишна история. Тук е събрана както историята на Катар и на района, по този начин и на целия ислямски свят.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР