Едни водят войните, едни ползват репарациите от петрол, а други

...
Едни водят войните, едни ползват репарациите от петрол, а други
Коментари Харесай

Бойко Борисов си представя Берлинска стена около Европа

Едни водят войните, едни употребяват репарациите от нефт, а други ще се избием какъв брой пари да дадем за мифрантите. На народите, изключително в граничните страни на Европейски Съюз, това не им харесва – пагубно е за всяка политическа партия, която го поддържа. Това разяснява в Брюксел министър председателят Бойко Борисов, който взе участие в последния Европейски съвет за годината.

„ Границите на Европейски Съюз да се пазят както се пазеха едно време. Всеки, който желае да влезе в Европа, да влезе по два метод – които бягат от войните, да се спасят; тези, които са стопански ще бъдат спирани и ще отиват там, където биват искани”, изясни своето виждане Борисов.

Запитан за кое „ едно време” приказва, той отвърна следното: „ Когато имаше доста мощна защита – както сред Западен и Източен Берлин”.

В турски медии през днешния ден се появиха изявления, съгласно които по политически аргументи Реджеп Ердоган е взел решение да пренасочи „ Турски поток” към България, а не към Гърция с която влезе в спор за Лозанския контракт от 1923 година Борисов разяснява, че газова връзка с южната ни съседка се строи и ще проработи през идващото лято. Той предсказа, че със старта на „ Турски поток” преносът през Украйна, Румъния и нашата страна за Турция ще секне.



" Едната тръба от " Турски поток " отива в Истанбул, а другата – в България, другояче оставаме настрана от газопреносната мрежа. С това нещо съм срещнал и сътрудника Туск, и Юнкер. В кабинета на Юнкер стои точно тази скица на " Турски поток ".

„ За да не ни останат празни тръбите, си договорихме с управлението на Турция и с президента Путин, подписахме със Сърбия и Македония за 10 милиарда кубически метра газ за Сърбия и 1 милиарда за Македония. На 1 юли 2018 година интерконекторът ни с Турция за 16 милиарда кубически метра ще е подготвен и ще обърнем газа”, съобщи министър-председателят.

По думите му към този момент са поръчани и тръбите за интерконектора с Гърция, като задачата е в газовия хъб „ Балкан” да идва синьо гориво от голям брой източници (сред тях личен рандеман, втеченен газ, импорт от Румъния, Турция и т.н.) и по-късно „ по нашите газови магистрали” да потегля към „ Солун, Скопие, Белград, Унгария и Австрия”. До момента концепцията на „ Турски поток” беше да стига до интерконектор на гръцко-турската граница.

Бойко Борисов разяснява и тематиката с Банско, поради която заместникът му Валери Симеонов обществено влезе в спор с него. „ Не смятам, че най-важната за Министерството на екологията тематика, която се влачи от 2001 година би трябвало да се гледа в отсъствието на министъра. Не смятам, че концесията би трябвало да се продължава преди да има нов проект за ръководство на парка”, съобщи по отношение на изтеглянето на точката от дневния ред Борисов и добави, че в случай че ще се взема решение в интерес на втори въжен превоз, той ще го внесе персонално.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР