Едни от най-любопитните награди бяха раздадени преди няколко дни в

...
Едни от най-любопитните награди бяха раздадени преди няколко дни в
Коментари Харесай

Раздадоха антинобеловите награди за комични и ненужни открития

Едни от най-любопитните награди бяха раздадени преди няколко дни в университетa Харвард. Антинобеловите награди са учредени единствено преди няколко години, само че провокират международен интерес.

Подобно на Нобеловите награди, Антинобеловите награди също се присъждат за достижения в науката, само че откритията на тези специалисти с нищо не оказват помощ за развиването на съответна сфера.

Тази година спечелили в региона на математиката са станали двама австрийци от университета във Виена, които се опитвали да изчислят дали е допустимо мароканският султан Мулай Исмаил да е станал татко на 888 деца.

В последна сметка те открили, че е допустимо, защото имал 4 съпруги и 500 наложници в харема.

В категорията медицина бяха отличени два екипа. Първите антинобелисти са изследвали здравните изгоди за човешкото тяло от една буйна целувка. Оказало, че такива няма, само че е допустимо да снижава риска от алергии при кожата. За да се потвърди обаче, са нужни още опити.

Другият победител в областта на медицинските открития е Майкъл Смит от Корнелския университет. Той проучвал в кои елементи на тялото ужилванията са най-болезнени и откакто се оставил да бъде ужилван под дърво и камък, се оказало, че в региона на гениталиите болката е най-силна.

 Бройлер

Антинобеловата премия за биология завоюваха трима учени от университета в Джорджия, които след задълбочени проучвания са разкрили, че бозайниците уринират за приблизително 21 секунди.

По петите в тази категория са ги следвали и група чилийски учени от университета в Сантяго, които стигнали до извода, че в случай че на един бройлер се сложи изкуствена опашка, походката му ще наподобява на походката на динозавър.

Целта на тези награди е да бъде почетено необикновеното творчество и богатото човешко въображение, както и да се подтиква ползата на хората към науката, медицината и технологиите – споделя един от създателите на премиите Марк Ейбрахамс.

За първи път церемонията се е провела през 1991 година, а спечелилите се дефинират от учените към университета Харвард.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР