Едни от най-големите филмови студиа в Холивуд - Уорнър брос,

...
Едни от най-големите филмови студиа в Холивуд - Уорнър брос,
Коментари Харесай

Край на холивудските продукции в Русия

Едни от най-големите кино студиа в Холивуд - " Уорнър брос ", " Уолт Дисни " и " Сони пикчърс " взеха решение да слагат " на пауза " разпространяването на продукциите си в Русия, съобщи Асошиейтед прес.

В идващите седмици те се готвят да показват дълго чакани заглавия, които обаче няма да стигнат до съветския пазар. Още този петък " Уорнър брос " пуска " Батман " по кината в Северна Америка и оттатък Океана. Първоначално беше планувано новите завършения на супергероя да стигнат и до съветските фенове. Заради нашествието в Украйна обаче разпространяването на холивудските продукции краткотрайно стопира, написа Българска телеграфна агенция.

" В светлината на филантропичната рецесия в Украйна " УорнърМедия " стопира разпространяването на кино лентата си " Батман " в Русия ", съобщи представител на студиото. " Ще продължим да следим по какъв начин се развива обстановката. Надяваме се на бързо и спокойно разрешаване на тази покруса ", добави той.

" Уорнър брос " последва решението на " Уолт Дисни ", които през вчерашния ден оповестиха, че анимацията " Мей Червената панда " на " Пиксар " няма да излезе в Русия на 10 март, каквито бяха първичните проекти. Продукцията ще бъде пусната непосредствено в стрийминг платформата " Дисни плюс ".

Преди от " Уолт Дисни " да разгласят решението си, се очакваше " Уорнър брос " да пусне " Батман " и в киносалоните в Русия.

„ Заради непровокираната инвазия в Украйна и трагичната филантропична рецесия, стопираме стартирането на филми в Русия, в това число идния " Мей Червената панда " от " Пиксар ", сподели представител на " Дисни ". " Бъдещи бизнес решения ще бъдат взимани съгласно разрастващата се обстановка. Междувременно, поради мащаба на задаващата се бежанска рецесия, работим с нашите сътрудници от Неправителствени организации за даване на незабавна помощ и друга филантропично подпомагане на бежанците. "

Холивуд търси решение за съветския пазар поради засиления световен напън да се пресечен бизнес връзките със страната поради войната в Украйна. Руският пазар не е водещ за огромните холивудски компании, само че страната всекидневно се подрежда в топ 12 на страните в международната бокс-офис ранглиста.

" Спайдър-мен: Няма път към дома " на " Сони " да вземем за пример натрупа общо доходи от 1,85 милиарда щатски $ в световен мащаб, като 46,7 милиона щатски $ са от продажба на билети в киносалоните в Русия. Най-новият филм на " Сони " - " Uncharted: Извън картата " пък инкасира приходи от 20 милиона щатски $ в Русия в последните две седмици.

Компанията последва решенията на " Дисни " и на " Уорнър брос " да спре разпространяването на филмите си на съветска територия.

" Заради продължаващите военни дейности в Украйна и произлизащата от това неустановеност и филантропична рецесия в този район, ние ще спрем плануваните за разпространяване продукции в Русия, в това число и идното излизане на " Морбиус ", се споделя в изказване на " Сони ". Филмът с присъединяване на Джаред Лето се чака да бъде пуснат в кината при започване на април.

" Нашите мисли и молебствия са с всички, които са били наранени, и се надяваме, че тази рецесия ще бъде позволена бързо ", допълват от компанията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР