Една от темите на първото заседание на правителството беше „зеленият

...
Една от темите на първото заседание на правителството беше „зеленият
Коментари Харесай

Алибегов: Има двоен аршин, не може COVID тестовете да са безплатни за депутати

Една от тематиките на първото съвещание на държавното управление беше „ зеленият документ “. Премиерът Кирил Петков повтори обещанието си да го вкара в Министерския съвет и предложи и бизнесът да го изисква.

Според съпредседателя на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, апелът би трябвало да е противоположен, тъй като бизнесът от дълго време работи с Коронавирус документа.

„ Получихме хиляди сигнали от членовете от нашия отрасъл за протичащото се в Народното събрание – тук не трябваше въобще да има спор, трябваше да е безусловно ясно, че депутатите ще влизат в Народното събрание със „ зелен документ “, сподели той.

По думите му бизнесът моли от месеци към страната, като максимален шеф, да вкара документа за чиновниците си.

Румен Драганов от Института за разбори в туризма уточни, че зимният сезон стартира много интензивно, като къщите за посетители от дълго време са резервирани за идните празници. Очакват се повече пътувания спрямо предходната година.

„ Бизнесът би трябвало да застане изрично зад условието за „ зелен документ “. Той е наложителен за туризма, той прави туризма – и зимния, и летния. Ваксинацията също е наложителна “, уточни Драганов.

Той посочи, че в туризма са заети към 320 хиляди души и при 27% приблизително имунизирани в страната, ваксинираните в сектора са под 60%. Иван Велков от Фасилити мениджмънт асоциацията разяснява, че въвеждането на документа е нараснало искащите да се имунизират, с цел да се облекчи работният развой.

„ Призивите на премиера наподобяват малко нереални. Ако нещо има сериозен смисъл и съответни изгоди – ще бъде приложено, без значение дали се предлага от министър председател или президент. Смесват се тематиките, двойните стандарти отблъскват хората от много време “, уточни Велков.

Алибегов добави, че двойният критерий е извънредно стеснителен. Той се разгласи „ срещу “ предлагането тестванията за депутатите да бъдат безвъзмездни: „ Как може чиновници с 800 лева заплата да се редят на опашки и да заплащат по 100 лева месечно за проби, с цел да вървят на работа, а хората с хиляди левове заплата - не “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР