Една от основните грижи за цветята е тяхното поливане. Всяко

...
Една от основните грижи за цветята е тяхното поливане. Всяко
Коментари Харесай

Как и кога е най-добре да поливаме растенията вкъщи

Една от главните грижи за цветята е тяхното поливане. Всяко има своите условия към водата съгласно типа и сорта. За да удължите живота на своите домашни растения и с цел да им помогнете да бъдат свежи и цъфтящи, би трябвало да ги поливате с допустимото и изтънчено от тях количество вода и несъмнено, в подобаващото време.
Ако сте новак в развъждането на цветя, първо ще ви поздравим за чудесното решение да отворите дома си за ново живо създание и второ – ще ви дадем скъпи препоръки по отношение на поливането му.
 Символика на цветята – какво ти споделя с букета, който ти подари? Символика на цветята – какво ти споделя с букета, който ти подари?
Наближава Свети Валентин. Един превъзходен празник, в който с изключение на подарък поднесен по сантиментален метод, ще получите сигурно и хубав...
Трябва да поливате цветя преди почвата да бъде изцяло изсъхнала. Ако чакате последния миг, има късмет да растението да загине от липса на вода. Признаци, че е време да полеете цветето, са клюмването на листата или тяхното пожълтяване. Загубата на свежестта също е индикация, че растението ви има крещяща потребност от вода. По принцип това са знаци и за нахлуване от вредители, само че в случай че става дума за домашни цветя, е малко евентуално. По-скоро причина за проблемите е неналичието на вода.
Хубаво е да поливате цветята си заран. Това им дава сили за деня и незабавно връща силата им. Освен това те одобряват водата по-бавно от нас, хората, тъй че ще могат да я усвоят изцяло до края на деня. Вечерта не е уместно време за поливане, защото влагата може да не попие и да остане по-листата поради това, че до тях не доближава светлина и поради по-ниските градуси. Това може да аргументи заболявания по тях.
Поливането денем и по-точно рано заран е изключително уместно за едногодишни цветя, които има по-малки корени и надлежно допир до влагата в почвата. Ако развъждането такова растение, бъдете доста деликатни и следете положението му, тъй като потребността от вода и по-точно нейната липса, може да се окаже пагубна него.
Правилата за поливане на растенията важат както за саксийните, по този начин и за градинските цветя. Разликата е, че храстите и дървета могат да се полива по обяд или малко по-късно следобяд. Тогава слънцето е по-ярко и влагата се изпарява по-бързо. Сутрешното поливане е най-подходящо за цветята и зеленолистните растения.
 Какво цвете си съгласно зодията Какво цвете си съгласно зодията
Докато множеството хора знаят кои са най-характерните черти за тях съгласно зодиака, какво харесват, какво не харесват, даже кои цифри им само че...
Може би ви се коства комплицирано, само че в действителност не е. Щом един път свикнете да поливате растенията си, ще си изградите табиет. Няма да мислите дали е заран или вечер, или кое растение от какъв брой вода се нуждае. Ще свикнете да полагате верните грижи за всяко едно съгласно неговото местонахождение и тип. Вероятно даже ще увеличите градината си или саксиите върху цветарника, в случай че живеете в апартамент.
 

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР