Една от неизменните части на ежедневието ни са цветята. Идваме

...
Една от неизменните части на ежедневието ни са цветята. Идваме
Коментари Харесай

Магическите свойства на карамфилите

Една от неизменимите елементи на всекидневието ни са цветята. Идваме в света с букет цветя и последният подарък за нас от света, който напущаме, е отново букет от цветя.

Затова с тях са свързани доста суеверия, поличби и поверия. Какви цветя да подаряваме и какви не трябва съгласно личността на индивида, който ще ги получи, неговия статус, възраст и състояние в обществото, както и нашето отношение към него. Съществува цяла просвета за езика на цветята и тя ни направлява по какъв начин да приказваме с другите срез него, подарявайки красиво цвете или букет.

В този език карамфилът заема едно от централните места, защото е чест сателит на индивида в всекидневието му. Как да приказваме с другите благодарение на карамфилите и по кое време е подходящо да ги подаряваме съгласно поверията, свързани с карамфилите?

Природата ни предлага карамфили в разнообразни цветове и сортове, те имат и по-силен или по-слаб мирис. Не единствено самото цвете има свое значение, само че особеното обагряне показва разнообразни нюанси на възприятията, а от време на време и разнообразни хрумвания.

Карамфилът най-често се подарява като знак на чиста и дълбока обич. Това обаче е напълно общо схващане, тъй като цветовите вариации приказват друго за символиката на цветята.

Бял карамфил

Белият карамфил има сила на красиво и благородно цвете. То символизира гениите у хората. Според националното вярване неговата енергийност е толкоз висока, че може да отнеме гения, подарък от божественото божество. Това важи и за шанса, който ни следва отново по същата логичност. Затова съветът към хората, които подаряват цвете на кумира си, е то да не бъде бял карамфил. Бялото нежно карамфилче обаче, сложено под възглавницата, ще донесе ентусиазъм на всяка креативна натура на идващия ден.

Червен карамфил

 Карамфили

Огненият цвят символизира чистата обич и карамфилът, оцветен в алено, се подарява като знак за нея, само че има и още едно забавно вярване за аленото цвете от типа. Народното поверие гласи, че в случай че някой го болят очите, би трябвало да ги натрие с листенца от червен карамфил и болката ще премине. Това поверие идва от легендата за Богородица, която плакала с кървави сълзи, до момента в който изпращала Божия наследник към кръста, а вместо сълзи от нейните очи падали червени карамфили.

Розов карамфил

Цветето в тази вариация е знак на очарованието на майчинството и женската обич. Подходящ подарък за дамата, която преди малко е станала майка, е букетът от розови карамфили.

Жълт карамфил

С тази цветна вариация на другояче прелестното цвете можем да изразим не толкоз положителните си усеща към някого. Жълтият карамфил се приема като израз на възприятието на злоба към някого и по тази причина доста деликатно би трябвало да се подхожда към подаряването на жълти карамфили, без значение че наподобяват прелестно.

Лилав карамфил

 Свойства на карамфилите

Чудесен метод да изразим възприятие е един мощно прелъстителен вид на цветето, а точно лилавият карамфил. Той показва удивление и е подобаващ подарък за случая.

Пъстър карамфил

Пъстрият карамфил пък на езика на цветята приказва за равнодушие, а шареният е отвод. Карамфилът ни дава опция да кажем доста неща на близките.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР