Една от най-мощните въздушнодесантни сили в света - 101-ва въздушнодесантна

...
Една от най-мощните въздушнодесантни сили в света - 101-ва въздушнодесантна
Коментари Харесай

Като на война! Какво решиха САЩ за Румъния

Една от най-мощните въздушнодесантни сили в света - 101-ва въздушнодесантна дивизия на Съединени американски щати, може да се прегрупира в Румъния, откакто във военновъздушната база „ Михаил Когълничану “ край Констанца идват военачалник с две звезди и щабни офицери, с цел да координират американските войски и оръжейни системи, написа през днешния ден румънският вестник „ Адевърул “, представен от Българска телеграфна агенция.

Пентагонът разгласи съвсем по едно и също време, че удължава периода на разполагане в Румъния на бригада от известната 101-ва въздушнодесантна дивизия и изпраща в базата край Констанца двузвезден военачалник и няколко щабни офицери. Според анализатори, потърсени за коментар от в. „ Адевърул “, това е доста значим ход.
-->
Контраадмирал (р) доктор Константин Чоробя, някогашен заместник-началник на отдел " Информационни интервенции " в щаба на НАТО в Италия, сподели, че „ в случай че се наложи, този двузвезден военачалник ще бъде подготвен да командва цялата 101-ва дивизия (между 10 000 и 15 000 бойци - бел. ред.) в Румъния, а освен една бригада (около 4000 бойци - бел. ред.), колкото е ситуирана сега “.

„ Възложена му е задача и с цел да бъде подготвен за пердах, той идва в Румъния дружно с щабните си офицери, които ще би трябвало да изпълнят жизненоважни задания. По-конкретно, те ще организират серия от разузнавания на място, с цел да дефинират спецификата на региона, в който ще работят при положение на нужда.

Те ще записват детайлности за терена, климата и даже обичаите на локалните хора. Много значимо е, че те ще дефинират направленията, в които ще работят в бойни задачи, в случай че е належащо, и ще взаимодействат по-интензивно с румънските военни ", изясни Константин Чоробя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР