Една от най-големите съвременни мистерии ще бъде предоставена на широката

...
Една от най-големите съвременни мистерии ще бъде предоставена на широката
Коментари Харесай

Вече всеки може да опита да разчете Ръкописа на Войнич

Една от най-големите модерни мистерии ще бъде предоставена на необятната аудитория и всеки фен на загадките ще има шанса да се опитва да разчете Ръкописа на Войнич.

Странната книга е написана към XV век на кодиран език, който и най-големите експерти по криптология не съумяват да разчетат.

Точно 898 копия на ръкописа ще бъдат пуснати с вярата, че мистерията може да се разплете. До момента единственият вид на книгата се съхраняваше в библиотеката на Йейлския университет и доста дребна група от учени са успявали да се допрян до нея.

Голяма част от тези копия ще се озоват в библиотеки и публични институции, с цел да може най-големите мозъци на планетата да провокират знанията и уменията си.

 Уилфрид Войнич

През годините разнообразни издателства са се опитвали да получат права за издаване на книгата, само че единствено испанското Siloе е получило зелена светлина, с цел да я пусне измежду феновете на мистерии.

 Ръкописа на Войнич

Едно от копията на ръкописа ще коства 9000 $, като всяка детайлност от оригинала е пресъздадена с акуратност.

В продължение на епохи за създател на книгата е апетитен францисканският духовник Роджър Бейкън, чийто занимания с алхимия му докарали присъда за магьосничество и затвор.

Въглеродният разбор е посочил, че Ръкописът на Войнич е писан в интервала 1404 и 1438 година.

Книгата носи името на Уилфрид Войнич, който имал антикварен магазин и закупува книгата през 1912 година от йезуити в Италия.

 Ръкопис Войнич

Всяка една от страницата на ръкописа е изпъстрена със странни изображения на растения, човешки фигури и фантастични същества.

 Войнич

Около всяка рисунка има надписи на чужд език и макар че се появява през Средновековието, в него са разказани небесни обекти, за които хората от тези ера надали са предполагали, че съществуват.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР