Една от най-големите хранителни индустрии в света е отглеждането на

...
Една от най-големите хранителни индустрии в света е отглеждането на
Коментари Харесай

Сериозни причини да похапвате повечко грозде

Една от най-големите хранителни промишлености в света е развъждането на грозде – става известно, че има повече от 60 типа и над 8 хиляди разнообразни сорта от този плод. Всеки от тези сортове може да бъде употребен за изработката на гроздов сок или пък на вино, показват от Foodpanda.

Основните два типа в международен мащаб са европейски и американски – първият се отглежда целогодишно, а вторият е разполагаем през септември и октомври.

Гроздето е измежду плодовете, които могат да се похапват в друга форма – от течен вид на вино или сок, до свеж плод или пък сушен под формата на стафиди. От Foodpanda са събрали няколко любопитни обстоятелството за гроздето, с които може и да не сте осведомени:

- В единствено една бутилка качествено вино се съдържат към 1.4 кг от плода;

- Чудите се от какъв вид се създават златните стафиди? Те се добиват от най-продавания вид грозде в Съединени американски щати – Томпсън. Гроздето е без семки;

- Лозови насаждения има по целия свят – съгласно данни към 25 милиона акра земя са заети от тях;

- Смята се, че средностатистическият човек употребява към осем кг грозде единствено за една година;

 Вино

- В прясното грозде има към 80 % вода, а в стафидите – 15%;

- Освен вода в пресния плод се съдържат и огромно количество фибри. Това несъмнено прави гроздето изключително уместно и потребно за червата и за черния дроб. В него се съдържат още магнезий, калий, желязо, селен и цинк и др.;

- Въпреки че доста хора отхвърлят този плод по време на диети, в последна смета се оказва, че гроздето е добър избор при другите хранителни режими;

- Няма по какъв начин да се пропуснат и потребните дейности, които оказва този плод на човешкия организъм. Редовното похапване на този плод ще ви помогне да се избавите от неприятния запек, неприятното храносмилане, бъбречни проблеми, даже от мигрена.

Други източници настояват, че гроздето може да бъде от изгода при болест като Алцхаймер, астмата, както и при сърдечно-съдови болести. Има и няколко проучвания на учени, в които се показва, че този плод е потребен даже в битката против стареенето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР