Една от най-дискутираните новини в световния футбол през изминалата седмица

...
Една от най-дискутираните новини в световния футбол през изминалата седмица
Коментари Харесай

Рио Фърдинанд посочи първите пет трансферни цели пред Нюкасъл

Една от най-дискутираните вести в международния футбол през миналата седмица безспорно е продажбата на британския Нюкасъл на Публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия (PIF) против сумата от £305 млн. Зад фонда пък стои водачът на страната - принц Мохамед бин Салман. Семейното му благосъстояние сумарно се пресмята на $1,4 трлн. Това е и повода всички медии, анализатори и елементарни ентусиасти да стартират да вършат проекти за бъдещата селекция на „ свраките “. Едно от дребното отзиви обаче, което си коства да бъде чуто, е това на някогашния британски национал Рио Фърдинанд.

Легендарният бранител води постоянна графа в YouTube и точно там уточни първите играчи, които би трябвало да дойдат на „ Сейнт Джеймсис Парк “ още през зимния трансферен прозорец.

Джеси Лингард е едно от имената, които Фърдинанд уточни. Юношата на Манчестър Юнайтед изигра един от най-силните си сезони, до момента в който бе чартърен в Уест Хям, само че в този момент още веднъж бележи спад във формата, до момента в който се пробва още веднъж да завоюва титулярно място на „ Олд Трафорд “. Той е задоволително умел и класен, с цел да помогне бързо за прехода на Нюкасъл от отбор, който се бори за оцеляване, в одобрен тим от горната половина на таблицата.

Рахим Стърлинг може да се окаже една от най-големите звезди, които в миналото са подписвали с Нюкасъл. Крилото на Манчестър Сити е един от най-ефективните нападатели в Англия от няколко години насам, само че по някаква причина е изгубил доверието на Хосеп Гуардиола и все по-често бива оставен на аварийна пейка за „ жителите “ В Стърлинг обаче има към момента доста футбол и би бил една доста добра основа за привличане на други огромни имена.

С нападатели единствено не става и тъкмо затова Рио предлага на новите притежатели да се насочат към Деклан Райс. Поливалентният занаятчия на отбранителната игра е апетитна хапка за грандовете от Висшата лига към този момент поредна година, само че Уест Хям някак съумява да удържи на натиска. Едва ли би било по този начин, в случай че предстоящите €100 млн. бъдат платени от новия арабски необут.

Спекулациите за Килиан Мбапе въпреки това звучат нереалистично за Фърдинанд. Французинът потвърди към този момент, че е изкарал задоволително пари в ПСЖ и е време да потърси популярност с екипа на някой от огромните грандове в Европа.

Бившият състезател на Манчестър Юнайтед също по този начин се надява да види „ постоянна локална основа “ и по тази причина предложи още младите британски гении Макс Аарънс от Норич на десния бек и Конър Галахър в центъра на отбраната от Челси.

Що се отнася до най-големите имена в международния футбол сега, те надали биха облекли екипа на Нюкасъл преди да имат опция за присъединяване в европейските клубни шампионати. За задачата ще са нужни най-малко няколко следващи години на вложения, първокласен управител и резистентен напредък в една от най-конкурентните среди в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР