Една от малкото останали радости на пенсионерите изчезва от търговската

...
Една от малкото останали радости на пенсионерите изчезва от търговската
Коментари Харесай

Пенсионерска утеха изчезна от магазините във Варна

Една от дребното останали наслади на пенсионерите изчезва от комерсиалната мрежа във Варна, оплакаха се до Varna24.bg хора от третата възраст.

Става въпрос за заместителите на кафето - ръж и леблебия, които възрастните си сваряват в кафениче и на следобедна раздумка си посръбват сладко-сладко, спомняйки се за положителните остарели времена.

Много мъчно намираме благинката. Тук-таме зареждат, само че по едно, най-много две пакетчета. Кафе, колкото щеш, но бюджета не стига, кахърят се пенсионерите.

Проверка на медията ни удостовери думите им.

Какво е това, питаха млади продавачки, при споменаване на леблебия или ръж. Други пък напряко ни насочваха към щанда с хляба. В няколко магазина обясниха, че не ги зареждат. Само в два магазина в центъра на Варна имаше, само че по две пакетчета, и търговците не ги продават, тъй като били непокътнати от техни непрекъснати клиентки.

Никаква наслада не ни остана. Децата и внуците са в чужбина. Сега и Великденски добавки няма. Вече никой не се интересува от нас, изричат на половин уста възрастни варненки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР