Една чаша вино на ден е полезна! – това е

...
Една чаша вино на ден е полезна! – това е
Коментари Харесай

Няма полезно количество алкохол

Една чаша вино дневно е потребна! – това е митът, който ще влезне в историята като изцяло разрушен. Според експертите не съществува количество алкохол, което може да бъде потребно. Това оповестява огромно изследване за въздействието на алкохола върху човешкото здраве.

Не съществува потребен алкохол. Той е мощно отровен за клетките на организма и постоянният му банкет е обвързван с повече опасности за здравето, в сравнение с си мислим. Една чашка алкохол дневно може да защищити от сърдечни болести, само че усилва риска от рак и други заболявания.

Проучването е извършено за интервал от 26 години (1990 година – 2016 г.) в общо 195 страни. Хората, които са взели присъединяване в него, са на възраст от 15 го 95 години. Методът е включвал съпоставяне сред такива, които пият по една чашка дневно, и такива, които въобще не одобряват алкохол.

 Алкохолизъм

Според експертите точно това проучване поставя завършек на заблудите по отношение на потребното деяние на алкохола. Редовният му банкет даже в минимални количества може да повреди съществено черния дроб и мозъка. Алкохолът усилва и риска от инфектиране на панкреаса и лигавицата на стомаха.

Проучването дава данни и за заболявания, които са свързани директно или индиректно с алкохола. Всяка година умира 2.8 милиона от популацията на света. От тях малко над 2 % са дами, а 7 на 100 – мъже. Според проучването дамите в Украйна и господата в Румъния, най-често подвигат наздравица.

Лекарите предлагат на здравите мъже да не одобряват повече от половин литър бира дневно, а на дамите – половината от това количество. Разбира се, най-малко три дни в седмицата не би трябвало да се приема никакъв алкохол.

 Влияние на алкохола върху черния дроб

Имайте поради, че злоупотребата с алкохол може да докара до високо кръвно налягане, затлъстяване, намаляване на сърдечния мускул и даже до неочаквана сърдечна гибел.

Алкохолизмът е другият рисков фактор. Никой не осъзнава и не може да признае, че е привързан към алкохола, в случай че не потърси помощ от експерт. Многобройните автомобилни произшествия в последно време също са в резултат на съществуването на алкохол в кръвта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР