Единственият демократ в избирателната комисия на щата Джорджия планира следващия

...
Единственият демократ в избирателната комисия на щата Джорджия планира следващия
Коментари Харесай

В щата Джорджия се готви криминално разследване срещу Тръмп за намеса в изборите

Единственият демократ в изборната комисия на щата Джорджия възнамерява идващия месец да внесе предложение, с което упорства щатският основен прокурор Крис Кар да стартира престъпно следствие против някогашния президент Доналд Тръмп поради опитите му да промени изборните резултати в щата от президентските избори през ноември 2020 година, заяви Ройтерс.

Предложението на Дейвид Уорли идва на фона на още апели за следствие на Тръмп поради телефонното позвъняване до щатския секретар Брад Рафънспъргър, в което му оказва напън да промени изборните резултати на основата на неистинни изказвания за изборна машинация.

В предлагането, което Уорли ще направи на 10 февруари, се желае още да бъде отворено престъпно следствие от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис - също демократ, която е казвала, че ще " приложи закона " във връзка с позвъняването на Тръмп.

В телефонното си позвъняване на 2 февруари Тръмп желае от републиканеца Рафънспъргър да " откри " задоволително гласове, с цел да промени изборния резултат в Джорджия. Според офиса на Рафънспъргър през декември Тръмп се е обаждал и на основния щатски избирателен инспектор.

Правни специалисти и юристи декларират, че позвъняванията на Тръмп може да са нарушили най-малко три щатски престъпни закона и съставляват скрит план за осъществяване на изборна машинация, незаконно подбуждане за осъществяване на изборна машинация и предумишлено вмешателство в осъществяването на изборни отговорности. Тези дейния са наказуеми с санкция или затвор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР