Единната валута на Европейския съюз потъна до най-ниското си ниво

...
Единната валута на Европейския съюз потъна до най-ниското си ниво
Коментари Харесай

Стойността на еврото спрямо щатския долар удари 20-годишно дъно

Единната валута на Европейския съюз потъна до най-ниското си равнище по отношение на щатския $ от 2002 година насам , осведоми Ал-Джазира. Данните демонстрират възходящ риск от криза в еврозоната.

Еврото също се намали във вторник, защото вложителите следиха агресивното повишение на лихвените проценти от Федералния запас на Съединени американски щати в битката му с инфлацията, за разлика от Европейската централна банка, която възнамерява по-скромни нараствания.

Тази заран общата единица на еврозоната падна до $1,0306 , заплашвайки подтик към паритета на щатския $ за първи път от основаването на еврото през 1999 година

Икономическият напредък в еврозоната се забави през юни.

" Нарастващите страхове от криза намаляват еврото, до момента в който доларът се повишава въз основата на залози, че Федералния запас ще продължи да покачва лихвите нападателно, с цел да укроти инфлацията ", сподели анализаторът на City Index Фиона Синкота.

Днешните данни от Европа подчертаха риска от закъснение на растежа в края на второто тримесечие и покачват вероятността за стесняване на интензивността през идващите месеци.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР