Единадесет фирми са подали оферти по обществената поръчка за изпълнител

...
Единадесет фирми са подали оферти по обществената поръчка за изпълнител
Коментари Харесай

11 фирми искат да строят магистралата от ГКПП „Гюешево“ до Дупница

Единадесет компании са подали предложения по публичната поръчка за реализатор на автомaгистрала Гюешево - Дупница. Срокът за подаване на офертите изтече на 15 септември. Стойността на публичната поръчка за планиране е 3,1 млн. лв. без Данък добавена стойност, средствата са от бюджета на АПИ.Магистралата ще е дълга към 62 километра. Трасето ще обезпечи удобна връзка сред трансевропейския транспортен кулоар „ Ориент Източносредиземноморски ", по който е трасето на автомагистрала „ Струма ", и границата със Северна Македония.

Някои експерти споделят, че става въпрос за създаване на високоскоростен път Гюешево - Дупница и връзка с автомагистрала „ Струма ", а не за автомагистрала: „ Това е скоростен път. Не е автомагистрала, а е скоростен път. Скоростният път позволява скорост 120 километра в час. Скоростният път е с две платна - с по две ленти в платно, а автомагистралата е с две платнаи с по три ленти в платно, като третата лента е за спешно прекъсване. При скоростния път няма лента за спешно прекъсване ".

Преди години се заприказва и за построяването на автомагистрала „ Рила " от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево " - Дупница - Ихтиман и връзка с Автомагистрала „ Тракия ". До построяването на подобен аутобан обаче по този начин и не се стигна, евентуално по финансови аргументи, разясняват специалисти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР