Един от учените, който стои зад създаването на нервно-паралитичното вещество

...
Един от учените, който стои зад създаването на нервно-паралитичното вещество
Коментари Харесай

Разработчик на "Новичок" направи лекарство срещу COVID-19

Един от учените, който стои зад основаването на нервно-паралитичното вещество " Новичок " - Леонид Ринк, има намерение да пусне на пазара лекарство, което да бъде употребено при лекуването на COVID-19 и други вирусни болести, заяви " РИА-Новости ". Докторът на химическите науки даже разгласи името на препарата - " Имофон ".

" Лекарството ще работи против вирусни болести, само че и по превъзходен метод възвръща клетките след тяхната работа за имунната система. То ликвидира цитокиновата стихия, която по мнението на доста експерти, се явява като една от аргументите за високата смъртност от COVID-19 ", съобщи биохимикът.

Ринк изясни, че новото лекарство е направено въз основата на разработеното през 1976 година в някогашния Съюз на съветските социалистически републики средство за лекуване на проказа " Диуцифон ". Сега е отхвърлен главният предходен минус - незадоволителната разтворимост във вода и в кръвна плазма. В препарата са съчетани противовирусното средство " Дапсон " и две молекули метилурацил. Той е пробван към този момент върху 700 доброволци, като не са открити усложнено протичане на COVID-19 или смъртни случаи.

В допълнение " Имофон " ще служи за лекуване на вълчанка, склеродермия, ревматоиден артрит, псориазис, алергии, левкемия и белодробни болести.

В момента се създават пробни партиди, с цел да се откри действието му при разнообразни патологии.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР