Един от символите на Коледа е греяното вино. Как да

...
Един от символите на Коледа е греяното вино. Как да
Коментари Харесай

Как да си направим греяно вино за Коледа

Един от знаците на Коледа е греяното вино. Как да го създадем, с цел да се насладим оптимално на магията му?

 

Традиционното греяно вино се прави с алено вино като портвайн или бордо, в някои страни го укрепват с ром или ликьор. Виното би трябвало да е плодово и да не е отлежавало в дъбови бъчви.

Рецептите за греяно вино са многочислени и за другите желания и усети. Има предписания за подготвяне на напитката в алкохолен и безалкохолен вид. Подходящи типове червени виновност са портвайн и бордо, само че може да го приготвите с алено вино по ваш избор, написа ДарикНюз.

Традиционната българска рецепта за греяно вино включва алено вино, няколко лъжички мед и черен пипер. Най-известните подправки за греяното вино са карамфил, кардамон, канела, черен пипер и джинджифил.  Сервира се горещо, само че може и единствено леко загрято.

В кафениче сипете чаша вино и го сложете на котлона. Добавете черен пипер и сега, в който виното заври, махнете от котлона. Може да сложите разнообразни плодове, с които разполагате у дома, и по този начин да разнообразите усета му - ябълки, круши, портокали, мандарини, даже резенче лимон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР