Един от шедьоврите на световната литература – Декамерон“ на Джовани

...
Един от шедьоврите на световната литература – Декамерон“ на Джовани
Коментари Харесай

Декамерон става сериал с много секс и вино

Един от шедьоврите на международната литература – „ Декамерон “ на Джовани Бокачо (1313-1375), ще се трансформира в телевизионна поредност за Netflix. Сборникът от 100 новели, писани сред 1349 и 1353 година, ще бъде компресиран в 8 епизода и приспособен за екран от Катлийн Джордан, известна с работата си по сериала Teenage Bounty Hunters. Изпълнителен продуцент ще бъде Дженджи Коан („ Оранжевото е новото черно “), написа в. " Сега ".

Случващото се в „ Декамерон “ е разположено в 1348 година, когато Черната чума – най-смъртоносната пандемия в европейската история, покосила близо 200 милиона души, вилнее и във Флоренция. Специализираното издание Deadline обобщава сюжета по този начин: „ Група благородници напущат града и се отдръпват с прислугата си в една вила в полята на Тоскана, с цел да избягат от чумата. Докато последователно обществените правила избледняват, това, което е почнало като случка с доста секс и вино, се трансформира в същинска борба за оцеляване “. Телевизионната продукция ще изследва класовата система и битките за власт с нотка на ренесансово лековерие и веселба с помощта на група привлекателни герои.

„ Нямам самообладание хората да се срещнат с тази смешна групичка персонажи. Сигурна съм, че Джовани Бокачо би бил…объркан “, разяснява Джордан. „ Катлийн Джордан е същински феномен. Много се вълнувам и съм признателна, че ще мога да работя с нея, с цел да осъществяваме дружно този приказен, занимателен, чудноват и своевременен сериал за Netflix “, споделя Коан. Режисьор на епизодите ще бъде Майк Ъпендал. Снимките ще се състоят в Италия.

„ Декамерон “ на Бокачо е повлиял много литературни произведения на по-късни създатели като „ Кентърбърийски разкази “ на Джефри Чосър, „ Всичко е добре, щом свършва добре “ на Уилям Шекспир, „ Училище за дами “ на Молиер и други Има голям брой телевизионни и кино екранизации, измежду които би трябвало да споменем „ Декамерон “ на Пиер-Паоло Пазолини (1971) и „ Чудният Бокачо “ на братя Паоло и Виторио Тавиани (2015).

От Netflix се обръщат към „ Декамерон “ след триумфа на продуцирания от Шонда Раймс друга тяхна костюмна сапунена драма – „ Бриджъртън “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР