Един от основателите на Хармоника, Методи Методиев от години мечтае

...
Един от основателите на Хармоника, Методи Методиев от години мечтае
Коментари Харесай

Сладолед на радостта с Harmonica

Един от създателите на Хармоника, Методи Методиев от години мечтае да създава същински сладолед с продуктите на марката.

Открива съидейник в лицето на Катарина Николич, някогашна оперна певица, която с изключение на с музика има опит и с джелатото.
Заедно отварят " Сладоледи Още наслада ", където всички първични материали са сезонни, а сладоледът - свеж.

Сигурно няма човек, който да не познава Harmonica. Брандът се появява на пазара през 2006 година, когато Методи Методиев, Любомир Ноков и брачната половинка му Магдалена Малеева стартират работа с първите две биокравеферми в България. Оттогава компанията усилва портфолиото си за биопродукти до над 100 произведения в разнообразни категории, а от напълно скоро предлага и нов артикул, който продава в обособен обект под друга марка в столицата - сладолед.

От този май в " Сладоледи Още наслада " на бул. " Скобелев " се предлага свеж сладолед с обезпечено качество. Млякото, яйцата и сметаната предстоящо са на Harmonica, а плодовете са сезонни и подбрани от местни производители.
Вкусовете са разнообразни всеки ден и варират по отношение на наличните сезонни съставки Фотограф: Цветелина Белутова
Проектът се ражда от обич към сладоледа и чистата храна. Методиев от години обмисля да направи сладолед с артикули на Harmonica. През 2022 година споделя за концепцията си за " чист " сладолед на дългогодишната си другарка Катарина Николич, някогашна оперна певица и пианистка, израснала в Италия, където дълги години е и джелатиер.
Реклама
" Предложението на Методи за изчистена рецепта с биопродукти и единствено един тип захар безусловно ме смрази, тъй като в Италия бях джелатиер от " остарялата школа ", споделя Николич. " В нея съставките включват с изключение на захароза и други механически захари, като да вземем за пример декстроза, глюкоза, атомизирана глюкоза, малтодекстрин и други " Оттам стартират размишления, диалози и пътувания, които през май 2023 година стигат до своята кулминационна точка при отварянето на обекта " Сладоледи Още наслада " . Името не е инцидентно - продуктът е катализатор на наслада и благополучие за деца и възрастни.
Предлагат се три размера сладолед, във фунийка или купичка: по 80, 140 и 200 г Фотограф: Цветелина Белутова Магическа машина за сладолед
Методиев и Николич отдават триумфа на своя сладолед на машината, която го прави - " принцесата " Principessa, дело на италианеца Стефано Гранди, притежател на Gaya Gelato Lab, сегашен сътрудник на " Още наслада ". През август 2022 година Методиев отива в Сицилия, където се среща с Гранди и му показва продуктите на Harmonica, основани с мисъл, оптимално изчистени и налични за хората. Стефано се влюбва в концепцията и дружно вземат решение да създадат общ план - сладолед с български артикули, изработен от машината Principessa и с познанията на Gaya Gelato.
Машината за сладолед Principessa не изразходва питейна вода както нормално вършат обичайните машини на пазара, a изработката на една доза лишава към 20 минути Фотограф: Цветелина Белутова Николич назовава сладоледа на " Още наслада " виновен сладолед. " Продуктът ни е свеж, създава се непрестанно за едвам няколко минути и е формиран от сезонни първични материали. Високото му качество е допустимо с помощта на Principessa, която изцяло отстрани потреблението на вода и е минимум енергоемката машина на пазара ", споделя тя. Обикновено се вършат дребни количества от всеки усет, които да се продадат в границите на работния ден, а сладолед на повече от два дни не се предлага.
Друго характерно качество на Principessa е, че е мобилна. " Не изисква връзка с вода и в случай че желаете, може да създава сладолед във всяка среда: на плажа, на поляна, в парка, до реката. В бъдеще производството няма да се лимитира до елементарен физически магазин, а сладоледът ще следва потока на клиентите и по този метод ще се основава мощна взаимовръзка сред нас и клиента ", прибавят двамата съоснователи.
Чисти съставки
На фона на новаторската машина за произвеждане усетите на " Още наслада " следват традицията. Основни са класиките в жанра - шоколад, яйчен крем, шамфъстък и лешник. Има и богат избор на веган сладоледи, където млякото се замества с вода. А визитка на марката е сметаната, споделя Николич.
Реклама
Harmonica взе участие в плана със своите органични първични материали, изключително що се отнася до млечните артикули - прясно и кисело мляко, сметана, кефир и яйца. Шоколадът също е български, снабдител е пловдивският " Гайо ", а част от суровините са от хранителния магазин за плодове и зеленчуци " Сезон ".

Вкусове с тропически плодове като манго и папая не се оферират. " Изборът ни не е единствено стратегически, с цел да подкрепим дребния български производител, само че и етичен, в лицето на внимателен миг, обвързван с изменението на климата на нашата планета ", споделя Николич. Плодовете са сезонни и напълно от България. " В момента да вземем за пример имаме горски плодове, смокини, джанки и пъпеш, а цитрусите са от дребен производител от остров Крит ", изяснява тя.

По-късно през есента ще ги заменят с грозде, тиква, кестен, райска ябълка, круша и други първични материали, които ще предложи българският пазар. " Посоката, в която ще се движим, ще бъде тази на комбинации от усети благодарение на подправки със отвара ", споделя още Николич, която всекидневно опитва с нови предписания, а в деня на срещата с " Капитал " тества усет на френска селска торта, конфитюра за който е направила по-рано същата заран.

Всички предписания съдържат единствено един тип подсладител - био нерафинирана тръстикова захар. " За нас съвсем завладяващото търсене на качествени първични материали е от значително значение за триумфа на продукта. Това е тайната. Без хубава суровина не можеш да направиш прекрасен сладолед ", твърди Николич.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР