Един от най-важните атрибути, който може да направи разликата между

...
Един от най-важните атрибути, който може да направи разликата между
Коментари Харесай

Зимата идва с високотехнологични очила за ски

Един от най-важните атрибути, който може да направи разликата сред положителното втурване и неприятното рухване, са скиорските очила.

Затова не е чудно, че доста компании работят върху тяхното развиване благодарение на технологиите. Развитие, което ще обезпечи на феновете на зимните спортове нужната видимост и сигурност, без значение при какви метеорологични условия ще практикуват обичаното си зимно занятие.

Кои са най-високотехнологичните очила за ски на пазара тогава? Отговорът дава The Wall Street Journal.

Подобрено усещане на средата
 



Shred - марка, учредена от Тед Лигети, американски олимпийски първенец в гигантския слалом, и Карло Салмини, инженер по материалите, прави налична за всеки технологията, която се употребява за изработката на маските на професионалните състезатели.

Салмини управлява проучвателен планове в съдействие със спортната лаборатория на Масачузетския софтуерен институт (MIT), с цел да създаде характерна композиция от оцветители за лещи и полуполяризиращ филтър, вследствие на което да се усъвършенства възприемането на белия терен през скиорските очила. Лещата за повишение на контраста действа като шумопотискащи слушалки за очите, като гълтам светлинните лъчи, които акцентират контраста на снега, и отразява всички останали отражения.

Няколко спортисти към този момент изпробваха лещите CBL 2.0 на Shred по време на Олимпийските игри в Пекин и, по думите на Салмини, са ги оценили високо. Сега технологията е налична и за непрофесионалисти в зимните спортове.

Перфектно нагласяване на лицето
 



Еластичната пяна на обичайните рамки за ски очила е направена по този начин, че да образува универсално уплътнение на лицето, каквато и да е неговата конструкция. Това обаче не постоянно се получава. Затова моделът Imprint на Smith Optics, версия на известната рамка I/O MAG, може да се персонализира съгласно всяка специфичност, с цел да се реализира оптимално нагласяване.

За да се случи това, потребителят изтегля приложение за сканиране на лицето (засега единствено за iOS). След това Smith взема информацията и употребява технология за 3D щемпел, с цел да отпечата изцяло персонализирана рамка.

Освен това, защото рамките не се нуждаят от толкоз доста пяна, с цел да се реализира релативно универсална функционалност, лещата на Imprint може да се разположи по-близо до очите, увеличавайки полето на видимост.

Imprint разполага и с най-усъвършенстваните лещи на компанията - Chromapop Mag, които покачват контраста и са обработени против замъгляване.
 

Край на замъгляването



Компанията Julbo, основана при започване на 20-ти век за производството на екипировка, която да пази очите на търсачите на кварцови кристали в долината Шамони във Франция, и до през днешния ден е на респект измежду професионалните спортисти, занимаващи се с планински спортове.

Най-новото ѝ ултратехнологично предложение е патентована фотохромна леща с най-широк диапазон на оцветяване на пазара - 0-4. Това значи, че лещата може да се трансформира от едната прекаленост - да карате нощни ски, до другата – да е задоволително тъмна, с цел да можете да карате ски и при блестящо слънце.

Инженерите на Julbo са се справили и с казуса със замъгляването на очилата посредством неповторим дизайн на рамката. Специална система избутва лещата с четвърт инч на открито, подобрявайки циркулацията на въздуха, когато това се постанова, а по-късно я избутва назад, с цел да затвори процепите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР