Един от най-популярните британски призраци отново реши да се разходи

...
Един от най-популярните британски призраци отново реши да се разходи
Коментари Харесай

Британци заснеха легендарен призрак

Един от най-популярните английски призраци още веднъж реши да се разноски измежду живите. На фотоси, направени неотдавна от семейство в замъка Дъдли, се вижда всяващата смут Сива дама, оповестяват западни медии.

Всичко почнало наскоро, когато фамилната двойка от Бирмингам решила да се отдаде на културна разходка. Тогава Дийн и Ейми Харпър и трите им дечица към момента не предполагали, че ще запомнят обиколката си вечно.

Семейство Харпър решили да прегледат именития палат Дъдли, намиращ се в графство Уест Мидландс. Множество митове описват, че в него броди и духът на Сивата дама, само че съгласно някои скептици това са измислици, с които се цели да бъдат привлечени повече туристи.

Навярно по този начин са си мислели и Дийн и Ейми Харпър, до момента в който Сивата дама не ги изненадала. По време на своята разходка като множеството туристи и те създали няколко фотоси на забележителността. Щом се прибрало у дома обаче, фамилията не могло да повярва какво е снимало с камерата на телефона си.

На един от направените снимки британците забелязали две нереалистични фигури, които не били видели по време на разходката си. Става въпрос за жена, облечена в дълга сива рокля и дете, което съвсем не се вижда.

Не може да се отхвърли, че двата облика съответстват с този на Сивата дама и нейната дребна дъщеричка, разясняват запалени фенове на призрачните истории.

 Призрачен Замък

Разбира се появяването на тези фотоси не беше призната единомислещо. Веднага се откриха хора, които да кажат, че фотосите са нагласени или просто светлината е оказало въздействие. За момента обаче няма по какъв начин да знаем истината сигурно.

Всъщност Сивата дама се назовава призракът на Дороти Бромънт. Поверието гласи, че въпросната жена е умряла дружно с новороденото си момиченце и то малко след раждането му.

Преди да си отиде от този свят обаче Дороти Бромънт имала две горещи молби. Жената умолявала тя и детенцето ѝ да бъдат заровени дружно, само че това по този начин и не се случило.

Не се почело и второ предпочитание на покойницата - нейният брачен партньор също да бъде на погребението им. Според легендата епохи наред оскърбеният фантом на Дороти населява замъка Дъдли и плаши туристите, тъй като не може да преглътне, че не са били взети поради нейните две последни стремежи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР