Един от най-опасните вредители, който може да ви лиши от

...
Един от най-опасните вредители, който може да ви лиши от
Коментари Харесай

Изгонете колорадския бръмбар без никакви химикали

Един от най-опасните вредители, който може да ви лиши от обичаната картофена салата или хрупкавите домашни картофки, е колорадският бръмбар. Той е зложелател номер едно на картофите, тъй че в случай че сте ги засяли в градината си, би трябвало да се отървете от него и да предпазите насажденията си. Най-хубавото е, че това може да се случи и то без да третирате посевите си с каквито и да е химикали.

Онова, което би трябвало да знаете за колорадския бръмбар е, че той има доста мощно развито подушване и се ориентира по миризмата. Точно по тази причина можете да отвлечете вниманието му от картофите посредством мощен мирис. Подходящи за задачата са кориандър, чесън, зелен фасул или невен. Когато сеете картофи, при изкопаване на дупката за тях поръсете малко семена кориандър. Така билката ще порасне при картофите и ще отблъсне колорадския бръмбар, " казвайки му ", че там няма нищо за него.
 Наторих всички растения с наслойка от кафе. Няма да повярвате какво се случи Наторих всички растения с наслойка от кафе. Няма да повярвате какво се случи
Вече е топло и всички обичаме да прекарваме оптимално доста време на открито и да се любуваме на слънцето. Ако прекарвате доста време в...

Невен може да засадите около картофите, като по този метод ще ги предпазите от вредителя. Най-добрият метод да предпазите зеленчука от насекомото и неговите яйца е да напръскате картофите с разтвор с дървесна пепел . Ако имате такава от бреза, ще е ужасно, само че и всяка друга ще ви свърши работа. За да е най-ефективен този способ, направете пръскането рано заран. Смесете 100 гр дървесна пепел и 10 л вода. Пръскайте картофите един път или два пъти седмично преди интервала на разцвет. Можете да посипете картофите с пепелта заран, когато листата са влажни.

Друг метод да предпазите картофите от колорадски бръмбар е като посипете листата с царевично нишесте. То е отровно за насекомото и щом един път отхапе от листото, ще почине.

Пригответе си запарка от листа от орех, сварени за 10-15 минути. Разредете с 10 л вода. След три дни прецедете и полейте насажденията с картофи.

Чудесен метод да се отървете от вредителя е и посредством борови стърготини. Той не понася мириса им. За задачата поръсете почвата с борови стърготини. Правете го на всеки две седмици, с цел да постигнете триумф с колорадския бръмбар.
 Правилно подкастряне на петунията за изобилен разцвет Правилно подкастряне на петунията за изобилен разцвет
Петунията е скромно растение, което дълго време радва хората с красиви и ярки цветове. За да се трансформира растението в в действителност в...

Гарантираме ви, че откакто опитате един от изброените способи за битка с колорадския бръмбар, той повече няма да припари до вашите посадени картофи и ще се радвате на богата годишна продукция, защо си мечтаете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР