Един от най-любопитните филми на годината, нов филм за Уолстрийт,

...
Един от най-любопитните филми на годината, нов филм за Уолстрийт,
Коментари Харесай

На кино през октомври - 8 нови филма, които ще гледаме

Един от най-любопитните филми на годината, нов филм за Уолстрийт, който споделя безумната, само че същинска история на елементарни хора, които обръщат играта на Уолстрийт и новият филм на тандема Скорсезе - Ди Каприо, както и новите измерения на демоничното зло - ето киноафишът ни за октомври. 

" Клети създания " / Poor Things

Премиера за България на 6 октомври - една единствена прожекция през 2023, чакаме го в  кината през януари 2024.  

Филмът „ Клети създания “ на режисьора Йоргос Лантимос, една от най-любопитните ленти на годината, смело комбиниране от научна фантастика, халюцинационен романс и викторианска приказка за себеоткриването и израстването, ще сложи началото на Международния кино-литературен фестивал Синелибри. 

Копродукция на Съединени американски щати, Ирландия и Англия, филмът на Йоргос Лантимос („ Омарът “, „ Фаворитката “) е самобитен постмодерен прочит на историята за доктор Франкенщайн и неговото страшилище Сценарият на Тони Макнамара е акомодация на едноименния разказ от 1992 година на Алистър Грей. Главната роля е поверена на Ема Стоун, партнират й Уилям Дефо, Марк Ръфало, Рами Юсеф и Маргарет Куоли.   

Лука / Luka 

Вдъхновението за филмовата история, разказана от носителката на „ Златен лъв на бъдещето “ Джесика Удуърт („ Хадак “, „ Белгийският крал “, „ Босият император “) в   " Лука " , идва от шедьовъра на Дино Будзати „ Татарската пустиня “, който е интерпретиран друго от всеки негов четец.

Главният воин Лука е млад боец, който жадува да се впусне в борба и попада в изолирана цитадела. В нея отряд мъже на вятъра чакат офанзивите на загадъчен зложелател. Един огромен недовършен язовир в Сицилия и удивителните скатове на Етна са перфектната сцена, на която се разиграва действието, по думите на режисьорката Джесика Удуърт. 

Този филм свети с наличието на именитата Джералдин Чаплин, а основната роля е поверена на младия Йонас Смълдърс. В актьорския екип са още Ян Беевут, Самвел Тадевосян, Джанго Шривънс, Бруно Жорис, Сам Лоувик и други В една от основните функции е и българският артист Валентин Ганев. Оператор на кино лентата е Виржини Сурдеж - с доста филми, представяни в Кан; музиката е дело на Техо Теардо – композирал за филми на Паоло Сорентино,  и Габриеле Салваторе, художник е Сабина Христова, а художник по костюмите е Ека Бичинашвили.  България взе участие интензивно в основаването на „ Лука “ – копродуцент е Арт Фест, като финансирането е обезпечено от ИА „ Национален кино център ”.

По кината от 6 октомври.


Продължаваме с хорър и нов филм за Уолстрийт...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР