Един от най-известните герои, които са описвани в световната литература,

...
Един от най-известните герои, които са описвани в световната литература,
Коментари Харесай

Защо обществото има нужда от герои

Един от най-известните герои, които са описвани в международната литература, е Одисей, възпят от Омир. Гръцкият боец Одисей се изгубва, до момента в който се връща от Троянската война.

Той губи още 10 години, с цел да се бори с разнообразни чудовища и магьосници, както и да се съпротивлява на разнообразни типове изкушения. Той непрекъснато получава санкции от боговете не за свои провинения, а за тези на околните му.

Дори осъзнавайки, че боговете управляват ориста му, той храбро се бори, с цел да се върне в дома си и да отбрани обичаните си хора. За античните гърци Одисей е бил воин.

Самата дума воин произлиза от гръцката дума бранител. Голяма част от актуалните хора, в случай че не и всички, не считат, че не биха се уплашили от митични чудовища.

 Защо обществото има потребност от герои

Въпреки това обаче потребността от герои не е изчезнала. Някои от актуалните герои са бойци, които са показали храброст, както и астронавтите, които рискуват живота си, с цел да учат Космоса.

Според специалисти обществото има потребност от герои, тъй като дефинира границите на стремежите на хората. Като избираме герои, ние дефинираме идеалите си.

Идеалите ни дефинират самите нас. Човек, който счита за собствен блян манекенка, има друг мироглед от индивида, който избира за собствен блян герой за правата на дамите.

Хора, които разказват себе си като лоялни, самодисциплинирани и обичащи приключенията, постоянно са с характерности, които построяват водачи. Такива хора могат да трансформират обществото.

Героите са хора, които обичат риска. Много от героите в човешката история са хора, които обичат мощните чувства. Те не се опасяват от заплахите, стига те да ги доближават към задачата им.

Много хора, които не обичат риска, са в положение да последват човек, който в техните очи е воин, защото не се опасява да рискува в името на някаква цел.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР