Един от най-интригуващите древни текстове – папирусът Тули – се

...
Един от най-интригуващите древни текстове – папирусът Тули – се
Коментари Харесай

Изгубен папирус разказва за среща с извънземни

Един от най-интригуващите антични текстове – папирусът Тули – се явява хроника на една от най-ранните срещи с извънземни. Историята на папируса също е доста забавна.

През 1933 година Алберто Тули (Alberto Tulli), по това време шеф на египтоложкия отдел във Ватиканския музей, открива неповторим папирус в антикварен магазин в Кайро. Цената му била много висока, даже и за Ватикана,  и по тази причина Тули копирал наличието на папируса.

По-късно египтологът се върнал в антикварния магазин, само че папирусът към този момент бил платен. Две десетилетия по-късно италианският египтолог Борис Барати афишира, че е разкрил оригинала.

Папируса Тули. locklip.com

Въпреки че текстът бил повърхностен, картината, която разказва, е много ясна:

През година 22, третия месец от зимата, шестия час от деня […] измежду писарите от Къщата на Живота беше забелязан чудноват огнен диск, приближаващ от небето. Нямаше глава. Дъхът от устата му имаше неприятна миризма.

Тялото му беше дълго един кол (около 50 метра) и необятно един кол. Нямаше глас. Отиде към къщата на Негово величество. Сърцата им се объркаха и те паднаха по лице. Отидоха при краля, с цел да му оповестят. Негово величество участваше във всички тези процеси.

Минаха няколко дни и те ставаха от ден на ден в небето. Те блестяха повече от яркостта на слънцето и се простираха до четирите колони на небесата […] Силна бе позицията на огнените дискове.

Армията на краля гледаше към дисковете. Беше след вечерното ястие, когато дисковете се издигнаха още по-високо в небето на юг. Риби и други твари валяха от небето – знамение, което не беше виждано от началото на страната.

Негово величество подреди тамян, с цел да се усмири сърцето на Амон Ра, бога на Двете земи. Беше подредено това събитие да се запише за Негово величество и да бъде запомнено вечно.

Фараонът, за който става въпрос, е Тутмос III. Събитието е от първите години на ръководството му – някъде към 1480 година пр.Хр.

Описаното НЛО е с формата на диск „ без глава “. Вероятно железен, тъй като е упоменато искрящо отражение. Космическият транспортен съд не е издавал звуци, само че е изпускал токсични газове. Няколко дни откакто скаутът е „ обходил “ региона, идва цялата армада.

Напускането на корабите е белязано от необичайно събитие – „ риби и други твари валяха от небето “. Възможно е корабите да са употребявали вода от река Нил и да са изхвърлили ненужните останки.

В папируса не се загатва дали е имало контакт сред посетителите и фараона, само че забавното е, че това посещаване се случва в интервал, който се характеризира с огромни достижения на Египетската империя.

В момента никой не знае къде се намира истинският папирус. Изследователят Самюел Розенберг (Samuel Rosenberg) писал до Ватиканския музей с искане да изследва античния текст. Оттам му дали отговор: „ Папирус Тули не е благосъстоятелност на Ватиканския музей. Няма го и не може да бъде проследен. “

Locklip

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР