Един от най-харесваните и консумирани плодове е ябълката. Заради богатството

...
Един от най-харесваните и консумирани плодове е ябълката. Заради богатството
Коментари Харесай

За какво е полезен чаят от ябълки?

Един от най-харесваните и употребявани плодове е ябълката. Заради благосъстоянието на витамини, минерали като цинк, фибри и най-много поради скъпия пектин този плод не слиза от челните места на класациите по потребни свойства.

Той прочиства организма от отрови, подкрепя микрофлората и подтиква имунитета. Освен в естествен тип, ябълката постоянно взе участие в сладки пайове и други печива в тандем с канела.

Кой би устоял на благоуханен ябълков сладкиш!

Самите ябълки се карамелизират, изпичат и сервират като обичан ябълков десерт, само че малко се знае за чая от ябълки у нас, въпреки че в прилежаща Турция е известна напитка, която се употребява всеки ден и се е трансформирала в традиционна

Какви изгоди може да ни донесе чаят от ябълки?

Тази приятна на усет и доста лека напитка укрепва имунитета и по тази причина е добра предварителна защита против простудни болести в студените месеци. Действа и като филтър на бъбреците, а също по този начин контролира обмяната на веществата.

Не единствено паят от ябълки се прави с канела, обичаната на плодовете фалшификация е подобаваща и за напитката. По този метод процесът на храносмилане се улеснява, а кръвната захар се поддържа в уместно равнище.

 За какво е потребен чаят от ябълки

Много скъпо преимущество на чая от ябълки е опцията да поддържа отслабването, само че без загуба на мускулна маса, а като топи непотребните мазнини.

Освен посредством канелата, чаят може да изненада с прелестен усет, в случай че му се добави ванилия. Ароматът на ябълката и ванилията при разбъркване е изключително прелестен, а лъжичка мед ще донесе желаната наслада. Да не забравяме и изгодата на ябълковия чай като предварителна защита против вирусите.

Как да си създадем чай от ябълки?

Може да се употребяват единствено корите на плода, тъй като всички скъпи субстанции, които са нужни, се намират в него, само че може да се подготви и от цели плодове. За една дневна доза потребен ябълков чай за цялото семейство са нужни няколко елементарни и налични продукта:

- 5-6 цели ябълки

- 4 водни чаши с вода

- Щипка карамфил

- Щипка канела

- Щипка ванилия

- Мед

Водата завира, прибавят се нарязаните с корите ябълки и карамфила, които врат към половин час. Слагат се канелата и ванилията и чаят ври на слаб огън още 10 минути. След изстудяване се прецежда и се подслажда с мед. Напитката може да се пие както като топъл плодов чай, по този начин и като леден чай.

А в случай че предпочитате по-свежите питиета, пробвайте смути с ябълки и ябълков фреш.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР