Един от най-достъпните и известни заместители на кафето е коренът

...
Един от най-достъпните и известни заместители на кафето е коренът
Коментари Харесай

Заместители на кафето

Един от най-достъпните и известни заместители на кафето е коренът на елементарната цикория. Той е доста непосредствен по усет до същинското кафе.

Коренът от цикория е доста потребен за хора, които страдат от диабет, защото понижава равнището на кръвната захар. Коренът от цикория също по този начин спомага за нормализирането на кръвното налягане и уголемява кръвоносните съдове.

Коренът от цикория възстановява обмяната на веществата, спомага за пречистването на кръвта и черния дроб, работи успокояващо при депресии.

 Кафе от Цикория

Кафето от ечемик също е доста известен сурогат на ароматната напитка. Кафето от ечемик съдържа белтъчини и витамини А, В, С и Е.

Кафето от ечемик има свойството да работи подмладяващо на организма и да забавя стареенето, защото е естествен антиоксидант.

Кафето от ечемик възстановява работата на сърдечно-съдовата система и на стомаха, понижава нездравословния холестерол и усъвършенства еластичността на кръвоносните съдове.

Кафето от топинамбур е най-популярният сурогат на същинското кафе. Кафето от топинамбур е потребно за болните от диабет с помощта на специфичното вещество инулин, което се съдържа в него. Кафето от топинамбур работи добре върху стомаха. То съдържа витамин С, желязо, фосфор, калий и магнезий.

 Заместители на Кафе

Кафето от жълъди също е доста известен сурогат на същинското кафе. То е доста вкусно и ароматно. На външен тип то наподобява на нещо приблизително сред кафе и какао. Кафето от жълъди има укрепващо деяние върху организма.

То работи добре върху устната празнина, защото нападна възпаленията с помощта на антибактериалните си свойства. Кафето от жълъди съдържа аминокиселини и белтъчини и понижава кръвната захар.

Кафето от ръж е богато на витамини и аминокиселини. За приготвянето му зърната ръж се пекат и се мелят като кафените зърна. Кафето от ръж спомага за изхвърлянето на шлаки и отрови от организма.

Кафето от семки на круши не е от най-популярните, само че в някои страни го употребяват като сурогат на ароматната напитка. За приготвянето на този сурогат на кафето семките от круши се пекат и се смилат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР