Един от най-чувствителните показатели за икономиката на една страна безспорно

...
Един от най-чувствителните показатели за икономиката на една страна безспорно
Коментари Харесай

Kia и Renault продават най-много нови коли у нас

Един от най-чувствителните индикатори за стопанската система на една страна несъмнено са продажбите на нови коли. У нас обаче те напълно не са доста, а за хората от сектора е пределно ясно, че регистрираните частични растежи значително се дължат на износа на закупени от България нови коли за страни от Европейски Съюз.

Иначе у нас не престават да се търсят най-вече коли втора ръка, а що се отнася до пазара на нови коли, той (поне на хартия) бележи растеж. Статистиката на Министерство на вътрешните работи за регистрацията на нови коли през първите 10 месеца на годината демонстрира, че най-вече нови коли са от марката Kia.

Освен за частни и корпоративни потребности, корейските коли са изключително известни у нас измежду такситата и в полицията. Второто място е за френските коли Renault, на които се пада максимален дял от частните клиенти.

Тройка се добавя от Toyota, която е следвана по петите от румънските Dacia. В данните на Министерство на вътрешните работи за продажбите на нови коли за първите 10 месеца на годината не се регистрира така наречен дерегистрация, която е директно обвързвана с реизноса на коли, а той в България не е по никакъв начин дребен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР