Един от най-често задаваните въпроси от загрижени собственици на орхидеи

...
Един от най-често задаваните въпроси от загрижени собственици на орхидеи
Коментари Харесай

Как правилно да поливаме орхидеята

Един от най-често задаваните въпроси от загрижени притежатели на орхидеи или тези, които възнамеряват да станат такива, е по какъв начин да поливате вашата орхидея. Едва ли бихме ви изненадали - това е обоснован въпрос. В края на краищата, не виждате доста сходни растения в магазините, растящи в мъх с корени, които се виждат без проблем.

И по този начин, по какъв начин е потребно да поливате орхидеите? Най-лесният метод е да накисвате орхидеята си в купа с вода един път на седмица или на две, когато мъхът изсъхне. За разлика от доста други стайни растения, не е нужно да поддържате мъхът на орхидеята отмерено мокър. Ако остане прекомерно влажна, орхидеята може да стартира да гние.

Можете също по този начин да поливате растенията си като обичайно стайно растение - просто използвайте спрей бутилка, с цел да напръскате с вода мъха един път на всеки седем до 10 дни. Ако мъхът се усеща мокър, можете да изчакате няколко дни и да ревизирате още веднъж, преди да поливате.

За благополучие, орхидеите са изненадващо устойчиви, когато става въпрос за изсушаване, когато не цъфтят. Ако сте на отмора или сте заети, постоянно можете да я оставите умерено до три или може би даже четири седмици, според от изискванията, без орхидеята ви да почине. Един симптом, който би трябвало зорко да следите дали орхидеите ви в действителност са жадни, е когато листата стартират да наподобяват набръчкани.

Трудно е да се дадат съответни инструкции за това какъв брой постоянно да се полива, тъй като вашите орхидеи ще пият повече или по -малко вода според от разнообразни условия, в това число:

- Светлина: Колкото по -ярка е светлината, от толкоз повече вода ще имат потребност

- Температура: Колкото по-топло е, толкоз повече вода ще би трябвало да употребявате

- Влажност: Колкото е по-сух въздуха, толкоз повече вода ще би трябвало

- Време на годината: Много орхидеи почиват през зимата, тъй че не е належащо толкоз доста да ги поливате както вършиме напролет и лятото

Поливане на орхидеи в саксии без дренажни дупки

Забележка: Ако вашата орхидея е в саксия за предпазване (саксия без дренажен отвор, който да разреши на непотребната вода да излезе), предлагаме първо да издърпате растящата саксия на орхидеята от декоративната саксия. Поливайте я в мивката, след което я поставете назад в декоративната саксия, откакто водата спре да капе от мъха.

Ако не вадите орхидеята си от декоративния съд, не забравяйте в никакъв случай да не наливате толкоз вода, която да се събира на дъното и мъхът да седи в самобитен басейн от влага на дъното на саксията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР