Предстои слънчев Великден. Призори в някои ниски райони ще има

...
Предстои слънчев Великден. Призори в някои ниски райони ще има
Коментари Харесай

Слънчево време за Великден и Гергьовден

Предстои безоблачен Великден. Призори в някои ниски региони ще има пролетна мъгла, а следобяд - къси заоблачавания към планините на Западна България с минимална възможност за слаб дъжд. Дневните температури ще са от 17 до 22-23 градуса с най-високи стойности в Северозапада.

Така ще се резервира времето и за другия огромен празник Гергьовден - спокоен и безоблачен ден със следобедна облачност над западните планински масиви и слаб дъжд на изолирани места към тях. Термометрите в Северна България ще покажат до 25-26 градуса.

Във вторник ще стартира нов интервал с пролетни гръмотевични превалявания. През деня такива се чакат в западните региони на страната, до момента в който в Централна и Източна България ще е слънчево. Температурите ще се покачат още малко и ще доближат съвсем летни стойности - до 28-29 градуса.

От сряда до края на седмицата гръмотевична облачност ще се развива съвсем в цялата страна - в обособени точки на България с натоварен дъжд и градушки. Дневните температури ще се намалят и към петък-събота ще доближат кулминационната точка на захлаждането в интервала 13-18 градуса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР