Един от католическите лидери в китайския град Уънджоу изчезна безследно.

...
Един от католическите лидери в китайския град Уънджоу изчезна безследно.
Коментари Харесай

Католически лидер в Китай изчезна безследно

Един от католическите водачи в китайския град Уънджоу изчезна безследно. Епископ Шао Джумин от епархията в Уънджоу е в неопределеност, съобщи Aleteia.org.

Най-вероятно китайските управляващи са похитили католическия духовник. Не за първи път службите арестуват Шао Джумин. И преди той е изчезвал за месеци. Китайските служби постоянно са го подлагали на „ сесии за промиване на мозъка”, с цел да одобри директивите на „ патриотичните” религиозни организации, свързани с комунистическата партия.

При едно от последните си изгубвания Шао Джумин е бил открит в болница в Пекин, на стотици километри от Уънджоу. Предишните отвличания на католическия духовник постоянно са съвпадали с значими дати от религиозния календар на католиците. По този метод китайските комунистически управляващи оказват репресии против католическото малцинство.

Китай погазва човешките права и на уйгурите, изпращайки ги в лагери за превъзпитание. Китайското държавно управление назовава лагерите за интерниране „ доброволни центрове за професионална подготовка “, само че в реалност заточаваните в тях уйгури биват принуждавани да се отрекат от личната си вяра и просвета и да учат езика на китайското болшинство - мандарин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР