Един от ИТН също бе въздържал се Любопитна ситуация се

...
Един от ИТН също бе въздържал се Любопитна ситуация се
Коментари Харесай

БСП и „Възраждане“ не подкрепиха оставката на Рашидов след скандала с ку*вите

Един от Има Такъв Народ също бе " въздържал се "

Любопитна обстановка се получи в Народното събрание при гласуването на оставката на Вежди Рашидов през днешния ден. Припомняме, че депутатът от ГЕРБ се оказа принуден да се отдръпна след предишния месец, което стана обществено известно поради неизключен микрофон в президиума на Народното събрание.

„ Има и в този момент закони. К‘во чешеме езици? Всички ку*ви се разсъниха да се сетят, че преди 15 години са били изнасилвани. Като оня американския режисьор, където го напрайха на маймуна “, бяха думите на Рашидов, изречени по време на отмора на пленарно съвещание. Повод за тях бе гласуването на промени в Закона за отбрана от домашното принуждение.

Оставката на Вежди Рашидов бе гласувана едвам през днешния ден поради августовската парламентарна почивка. Дебати по точката нямаше.

Любопитна обаче бе обстановката при гласуването. Оставката бе утвърдена със 103 гласа „ за “ против 3 „ срещу “ и 28 „ въздържал се “.

„ За “ гласоподаваха групите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.

От „ Възраждане “ трима бяха „ срещу “, а 27 - „ въздържал се “. Един народен представител от Има Такъв Народ също бе „ въздържал се “.

Групата на „ Българска социалистическа партия за България “ пък въобще не взе участие в гласуването , което, наподобява, бе жест от страна на групировката на Корнелия Нинова към Вежди Рашидов. Нинова и Рашидов стоплиха връзките си през последната година. Именно с помощта на Българска социалистическа партия досегашният народен представител от ГЕРБ стана ръководител на предходното Народно заседание.

Причината за държанието на соцформацията може да се търси и в консервативните позиции, които тя заема във връзка с ограниченията против домашното принуждение.

Самият Вежди Рашидов през днешния ден не се появи в Народното събрание . Припомняме, че в писмена позиция той разгласи, че

В оповестено през днешния ден Рашидов обаче разяснява: "...Но да се одобряват експресни закони в името на Истанбулската спогодба, ползвайки един - единствен случай на Дебора, вдигайки на крайници проведени хора с доста скъпи и хубави плакати, да се одобряват нови закони при съществуването на съществуващи, които не се ползват - аз като човек, който не приема персонифицирането на насилието, не разбирам каква е разликата сред насилието над жена, над дете, над мъж, над възрастни хора - белким останалото не е принуждение? С джендърски текстове демографският проблем ще става все по-голям. По какъв метод ще бъде възпроизвеждането на човешкия тип, за мен е неразбираемо. А всичко това е тъжно. Бог е основал мъжа и дамата не да изпитват наслаждение, бъркайки си в ушите, а да може мъжът да опложда, а дамата да износва възпроизведения човешки тип, с цел да има земя и бъдеще. "

" А това, поради което аз не бих дал своя вот за въпросния закон, е това, че аз съм за главната клетка на обществото - българското семейство, а този закон, като се изключи че беше закон за текстове от Истанбулската спогодба, той ще скапе и доста фамилии, тъй като дава опция за рекет, защото всичко в живота опира до борба за оцеляване и стопански интерес. За мен е тъжно една страна на 1300 години с наслоени хилядолетни културни пластове, богата история, през днешния ден да сервилничи и да приема за свои непознати закони, изключително когато касае страни на 200 години с макдоналдска цивилизация и просвета, възвишена до хотдога ", споделя още Вежди Рашидов. 

А във връзка поддръжката на ГЕРБ за ПП-ДБ той изяснява: " Да си подариш успеха от изборите на едни инцидентни хора, за мен е надалеч от компромис, а по-скоро е покрай класиката в измяната. "

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР