Един от интересните рекорди, който може да бъде подобрен тази

...
Един от интересните рекорди, който може да бъде подобрен тази
Коментари Харесай

Любопитни рекорди за подобряване през 2018


Един от забавните върхове, който може да бъде усъвършенстван тази година, е за най-дълга поредност от надпревари, приключени от водач в зоната на точките. В момента класацията води Кими Райконен, който е финиширал в топ 10 цели 27 следващи старта (от Бахрейн 2012 до Белгия 2013). Ако Хамилтън приключи в точките първите две надпревари – ще изравни финландеца, а при трето следващо – ще усъвършенства върха.

Миналата година Люис сложи връх за най-вече пол позиции, като усъвършенства предходния на Михаел Шумахер. Само че ще би трябвало да поработи още много, в случай че желае да надмине именития германец по брой победи – 91 (засега британецът има 62).

На другия полюс е Маркус Ериксон, който не е финиширал в Топ 10 от Гран при на Италия през 2015. Ако водачът на Заубер не се добере по-нагоре от 11 място в първите две надпревари на 2018, той ще сложи печален връх от 50 следващи съревнования без точки.

Top 10 Formula 1 Records You Didn?t Know About pic.twitter.com/Dg31yJ4xPZ https://t.co/pKE8qL2FWj
— AutoSports Art (@AutoSportsArt) 10 февруари 2018 година
Кими Райконен държи също по този начин и връх по следващи сцени без първо място: последните му 21 качвания на почетната стълбица са все за второ или трето място.

Голяма е вероятността Мерцедес да се трансформира в четвъртия най-успешен тим в историята на спорта. След още 6 победи те биха изпреварили Лотус, които за цялото време на своето битие имат 81 победи.
Мерцедес може да надминат и Рено, които са на трето място по най-успешна марка мотор с общо 168 победи (173, в случай че се прибавят и петте победи с бранд ТАГ Хойер). В момента немската компания има 162.
Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР