Един от фаворитите за титлата в НБА през тази година

...
Един от фаворитите за титлата в НБА през тази година
Коментари Харесай

Финикс си осигури домакинско предимство за плейофите на НБА

Един от любимците за купата в НБА през тази година Финикс Сънс си обезпечи домакинско преимущество за задачите плейофи, откакто победи Денвър Нъгетс със 140:130 като посетител. По този метод Финикс към този момент има 60 победи и 14 загуби и ще приключи постоянния сезон с най-хубавия баланс в Лигата, без значение от резултатите в оставащите мачове.

В Денвър за Сънс в игра се завърна ветеранът Крис Пол след петседмично неявяване. Той незабавно показва класата си, като записа 17 точки и 13 асистенции за 30 минути игра. Над всички на паркета бе Девин Букър, който осъществя рекордните за сезона 49 точки и добави 10 асистенции. 

За домакините на висота още веднъж бе настоящият MVP на Лигата Никола Йокич с 28 точки, 6 битки и 6 асистенции, Боунс Хайланд се включи от пейката с 24 точки за 23 минути, а Арън Гордън вкара 21 точки. И двата отбора приключиха с извънредно висок % на осъществена пукотевица - 60,5 за Финикс против 59,3 за Денвър, което способства за високата ефикасност.

След това проваляне отборът на Денвър е с баланс 43-31 и заема шесто място в Западната конференция, като към момента не е сигурен за плейофите. Седмият Минесота Тимбърулвс (42-32) е на единствено един мач разлика от Нъгетс. Отборите от седмо до десето място ще вземат участие в плей-ин шампионат, с цел да дефинират последните два участника в плейофите във всяка конференция.

Останалите резултати:

Торонто – Кливланд  117:104

Мемфис – Индиана  133:103

Милуоки – Вашингтон 114:102

Ню Орлиънс – Чикаго 126:109

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР