Един от четирите седана ГАЗ-21, изработени по случай 52-рия рожден

...
Един от четирите седана ГАЗ-21, изработени по случай 52-рия рожден
Коментари Харесай

Продава се Волга, правена за Путин

Един от четирите седана ГАЗ-21, направени по случай 52-рия рожден ден на Владимир Путин през 2004 година, се продава в Санкт Петербург. Тогава съветският президент избира екземпляра с цвят слонова кост, станал знаменит около визитата на Джордж Буш, който също тества специфичната "Волга ".



Доскоро следите на трите останали бройки от специфичната серия са изгубени, само че петербургското конструкторско бюро "Смирнов " съумява да намери едната от тях в частна сбирка. След лека профилактика, при която са заменени работните течности и е отстранена лека хлътналост на багажника, в този момент автомобилът е пуснат в продажба за 21 000 000 рубли (€289 938).



"Волгата " на Путин се отличава доста от оригинала. Под предния похлупак работи 2.7-литров японски мотор с мощ 150 к.с., комбиниран с автоматизирана трансмисия. Всички модификации са направени в завода на ГАЗ.



От КБ "Смирнов " настояват, че могат да потвърдят достоверността на колата с публично писмо от Горковския авто цех. В документа написа, че специфичната серия е направена особено за рождения ден на президента.

































Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР