Един милиард паунда се очаква да бъдат похарчени в кръчмите

...
Един милиард паунда се очаква да бъдат похарчени в кръчмите
Коментари Харесай

Пъбовете избиват загубите от ковид с тържествата за кралицата

Един милиард паунда се чака да бъдат изхарчени в кръчмите и магазините по време на тържествата за платинения празник на кралицата. Елизабет Втора, която на 21 април навърши 96 години и ще празнува 70 години откогато е на трона. 

Очаква се 45 000 пъба да сервират 90 милиона пинти, или съвсем 52 млн. литра, по време на четиридневното всенародно забавление, откакто получиха зелена светлина да работят до 1 часа сутринта от 2 до 4 юни, оповестява " Daily Mail ".

Милиони души се чака да нападат магазини - за сувенири и кръчми, където ще се лее бира, шампанско, барбекю.

Това ще е златна мина за търговията на дребно и хотелиерството и добре пристигнал подтик след две години пандемия, която им донесе мизерни доходи и чести локдауни.

Пивоварите основават специфични бири, с цел да вдигнат тост за 70-годишното ръководство на кралицата, до момента в който кръчмите провеждат празненства.

Наемодателят Джейсън Смит, който ще бъде хазаин на барбекю в " White Swan " в Отли, Западен Йоркшир, сподели: " Понесохме удар през последните две години и рестриктивните мерки за Covid по Коледа бяха същински удар. Но това ще бъде опция да се възстановим, тъй че стискаме палци за хубаво време ".

Доставчикът на вино Бен Кейхил твърди: " Просекото остава най-продаваният ни продукт, само че когато температурите се покачат или когато имаме огромен мотив да честваме, виждаме, че мнозина избират нещо по-специално като шампанско ".

За тържествата, който стартират на 2 юни, четвъртък ще има затворени улици поради празненства. Приблизително 16 000 празненства по улиците са планувани да се случат за юбилея. 

Екип от служащи добави преди ден последните елементи към Зеления балдахин на кралицата преди платинения празник в Лондон, Англия. Скулптурата, която ще стои пред Бъкингамския замък по време на тържествата идната седмица, е основана от студиото на английския дизайнер Томас Хедъруик, Heatherwick Studio. Състои се от 350 английски дървета, засадени в алуминиеви саксии, които ще бъдат дарени на публични групи след юбилейните тържества, написа dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР