Един ден животът на Земята ще изчезне, зотаво трябва да

...
Един ден животът на Земята ще изчезне, зотаво трябва да
Коментари Харесай

Сеем семената на живота във Вселената

Един ден животът на Земята ще изчезне, зотаво би трябвало да посеем семената му в цялата Вселена. Така счита американският професор Майкъл Мотнър, който е възнамерявал разпръскването на организми из Вселената.

Той е уверен, че това е смисълът на актуалните технологии. За да се осъществя тази цел, професорът предлага да се изпращат капсули, заредени с разнообразни микроорганизми, на околните до нас планети.

Най-простите микроби, които са устойчиви към неподходящи условия, да вземем за пример цианобактериите, могат да трансфорат токсичните газове в атмосферата в О2. Така планетите, на които няма О2, ще се приготвят за по-съвършените форми на живот.

За да се усилят възможностите на микробите-пионери, професорът предлага в капсулите да се слага не един тип, а цялостен набор типове микроорганизми. Те елементарно могат да се приспособяват към разнообразни условия.

Те изискват доста малко място. Сто хиляди микроба ще се поберат в резервоар с тегло 0, 1 мкг. Проектът на професора е директен потомък на хипотезата за панспермията.

Според нея животът на Земята е донесен от Космоса във тип на примитивни организми и евентуално дребен набор хранителни субстанции, нужни за оцеляването на бактериите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР