Ечемикът на окото е едно от най-неприятните явления по кожата.

...
Ечемикът на окото е едно от най-неприятните явления по кожата.
Коментари Харесай

Ечемик на окото - поверия и поличби

Ечемикът на окото е едно от най-неприятните феномени по кожата. От здравна позиция това положение се характеризира като инфектиране на косместия фоликул на миглата. Вследствие на това се получава отичане, което предизвиква дискомфорт и в някои случаи болежка.

В предишното, когато това положение не носело разумно пояснение за своята поява, хората стартират да образуват разнообразни тълкувания за неговата поява, както и за неговото унищожаване.

Едно от най-известните поверия, свързани с ечемика на окото, е, че се появява, когато човек намигне на някой различен. Когато това намигане значи повече от приятелско отношение, то тогава окото на намигащия се подува.

Според друго вярване, подуването на окото се счита за поява на трето око. Това е неприятна прокоба и значи, че индивидът, който го носи, има неприятни сили.

Ефектът от тях зависи от мястото на подутината – в случай че тя е на лявото око, то индивидът е доста мощен и може да аргументи ужасни щети; в случай че е на дясното око, то тогава силите на индивидът не са задоволително огромни, с цел да нанесе особени провали. Според някои хора ечемикът възражда негативните мисли на човек.

Неговата поява отключва страха, терзанието, завистта, тъгата и други Счита се, че в случай че ечемикът се появи на дясното око на човек и сочи нагоре, то тогава има някой неприятел, който е поискал несгоди, само че вместо това е провокирал единствено издутина върху окото на своята жертва.

 поличби за ечемик на окото

Ако ечемикът се появи на лявото око, то това значи, че недоброжелателят реализира задачата си и е почнал да насочва черната магия към съответния човек.

Друго забавно вярване от предишното гласи, че в случай че след появяването на ечемик човек откри движимост, плат или друга дреболия, които да стоят на погрешно място, то той би трябвало безусловно да се отърве от тях. Поверието сочи още, че индивидът не би трябвало да допира тези предмети с голи ръце.

Още едно вярване пък е обвързвано с премахването на ечемика. Според него, с цел да изчезне подутината, то би трябвало да застанете на кръстопът и да започнете да повтаряте едно и също, по какъв начин желаете ечемикът да изчезне.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР