Двустранната връзка и обменът на данни между кадастъра и имотния

...
Двустранната връзка и обменът на данни между кадастъра и имотния
Коментари Харесай

Онлайн обмяна на данни за недвижими имоти

Двустранната връзка и обменът на данни сред кадастъра и имотния указател да се реализират въз основа на идентификатора на недвижимите парцели. Това планува планът на Наредба за изискванията и реда за реализиране на двустранната връзка и обмена на данни сред кадастъра и имотния указател, оповестен за разискване от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Документът е в осъществяване на държавната политика за понижаване на административната тежест върху жителите и бизнеса посредством премахването на условието за показване на някои публични документи на книжен притежател. Проектът на разпоредба урежда изискванията и реда за реализиране на двустранната връзка и обмена на данни сред кадастъра и имотния указател, като той ще се реализира въз основа на идентификатора на недвижимите парцели.

Предвижда се също Агенцията по геодезия, картография и кадастър и Агенцията по вписванията да приведат действието на своите деловодства в сходство с процедурите за култивиране на документи в осведомителните системи на кадастъра и имотния указател, като обезпечават съвместен достъп и продан на документи сред двете организации, минимизиране на размера и дублирането на оригинали и копия на документите и оптимално понижаване на документооборота на книжен притежател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР