Покупките на нови имоти в един от най-големите и динамични

...
Покупките на нови имоти в един от най-големите и динамични
Коментари Харесай

Ралито при продажбите на нови жилища на един от най-големите пазари приключва

Покупките на нови парцели в един от най-големите и динамични пазари в света, този в Съединени американски щати, са намалели и наклонността е това да продължи. Ралито на продажбите явно завърши, тъй като купувачите са възпрепятствани от прекомерно високите цени и лихвите по ипотечните заеми, оповестява Bloomberg.

Продажбите на нови еднофамилни жилища са намалели с 4,7% до 634 000. на годишна база през април, излиза наяве от нови данни, оповестени в края на предходната седмица. Икономистите чакаха броят им да бъде към 678 000.
 Продавачи на жилища в Гърция желаят от 25% до над 45% по-висока цени спрямо действителните пазарни
Продавачи на жилища в Гърция желаят от 25% до над 45% по-висока цени спрямо действителните пазарни

Продавачите желаят прекомерно високи цени на парцелите си, които по никакъв метод не подхождат на действителността на пазарните

Представителите на Федералния запас към момента алармират, че лихвените проценти би трябвало да останат на високите си равнища през по-голямата част от годината, което води и до естествения завършек на взрива при покупките на парцели в Америка.
 Снимка 536094
Източник:

За да излязат от създалата се обстановка, от ден на ден строителни бизнесмени оферират ценови тласъци, с цел да привлекат купувачи. Към момента обаче необикновен резултат от дейностите им не се вижда.

Ситуацията на имотния пазар оттатък океана сега е следната - към момента има повече търсене, в сравнение с предложение, само че темповете на това търсене са намалели доста.

Цените на парцелите в Съединени американски щати не престават да се усилват приблизително с 9% годишно, като съгласно брокери се чака наклонността да се задържи през идващите 10 години. Отчита се и растеж в цените на наемите.

Всичко това води до там, че с изключение на за хората с по-ниски приходи, даже за междинната американска класа покупката на порядъчен нов парцел се трансформира в разкош.
 Ралито при цените на жилища в София може и да завършва
Ралито при цените на жилища в София може и да завършва

През четвъртото тримесечие на 2023 година цените на жилищата в страната са се нараснали с 10,1% на годишна база
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР